29 Απριλίου 2009

Χούμοι σπέσιαλ, αφάνταστα εύγευστοι

Φωτό έν έχω γιατί έχει καιρό να τους κάμω, θέλουν διαδικασίαν.  Αλλά δοκιμάστε τη συνταγήν, ήβρα την τυχαία μιά μέραν στο ίττερνετ όταν επροσπαθούσα να αλλάξω τη στάνταρτ χούμους συνταγήν μου      -εν λίγο περίεργη δέ λέω, αλλά έτσι χούμους έν εξαναφάες ώ διαβάτη, υπέροχους, διαφορετικούς, εύγευστους τζιαι φρεσκότατους.

Υλικά:
2 ποτήρια ρεβύθια (ωμά)
3 κουταλλιές τασιή 
3 λεμόνια 
σκόρτο (πολλύν)
Νερόν.
Λλίην πάπρικα καφτερήν.
Λλίον πιπέρι μαύρο φρεσκολεσμένο.
Λλίην δάφνη λεσμένη σκόνη σε μυλούιν του καφέ.


Βάλλεις πρώτα τα ρεβύθια να φουσκώσουν σε νερόν για 24 ώρες.  Περνάς τα μετά που τρυπητό. Στεγνώννεις τα.  Αφήννεις τα έξω του ψυγείου απλωμένα σε μία στρώση για 2-3 μέρες να βλαστήσουν λίγο.  (έτσι ενεργοποιούνται τα ένζυμα τους τζιαι γίνουνται ευκολοχώνευτοι τζιαι θρεπτικοί.)  Να τα ξεπλέννετε μιά με δύο φορές την ημέραν σίουρα να μέν πικρίσουν. Όταν γίνουν οι βλαστοί 3 εκατοστά μάκρος.

Βράζεις σε κατσαρόλλα μεάλην νερό ώσπου να χογλάσει.   Άμα χογλάσει φεύκεις την που τη φωθκιάν τζιαι αφήννεις το νερόν για ένα λεπτόν να χαλαρώσει.  Μετά βάλλεις μέσα τα ρεβύθκια για ανάμιση λεπτόν με το ρολόϊν.  Αν δέν το κάμετε τούτον, θα φκούν αηδία οι χούμοι σας...  
Ξεπλέννεις τα ρεβύθκια καλά σε κρυό νερό (πάλε στο τρυπητό).

Μετά, βάλλεις τα ρεβύθκια στο μίξερ.  Την τασιή, τα αρωματικά ( εχτός που την πάπρικα), το σκόρτο, τα λεμόνια  (λλίο λλίο, δοκιμάζουμεν πόσο λεμονάτο).  Διάς τους να καταλάβουν στο μίξερ να γινούν κρέμα.  Αφήννεις τους τελειωμένους χούμους να χαλαρώσουν για πέντε λεπτά να πιούν το νερόν τους, τζιαι μετά προσθέτεις οσο έξτρα νερό θέλεις.    Σκορπάς την πάπρικα  πάνω τους.  

Τρώεις.

6 σχόλια:

  1. Θα το δοκιμάσω το σαββατοκυρίακο τζιαι θα σου πω το αποτέλεσμα, ακούεται πολλά ωραίον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. MIAMMYYYYYYYYYYYYYY
    ποτέ εν μου αρέσκαν οι χούμοι, ώσπου τζαι έφαα φρέσκους σε original λιβανέζικο τζαι επέλλανα. Άρα φαντάζουμαι τζαι οι δικοί σου θα γράφουν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διασπορε μου ευχαριστώ σε πολλά .Θα τους φτιάξω και θα σου πω τα αποτελέσματα μου.Καλό Σαββατοκυρίακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παιδιά δοκιμάστε τους. Εν λίγο χρονοβόρο αλλά αξίζει. Μέν ξεχάσετε να ξεπλύννετε τα ρεβύθκια μετα που το blanching, γιατί εννα πικρίσει ο χούμμος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να είμαι ειλικρινής δεν μου αρέσει , προτιμώ ρεβύθια φαγητό, για το χταποδάκι κάτω δεν το συζητώ ,υπέροχο.Σας εύχομαι ολόψυχα καλό μήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή