12 Δεκεμβρίου 2007

Κοτόπουλο Πανέ με ντιπ γιαουρτιού

Για τους λίξιες φίλους :)

Συστατικά:
1 κιλό Στήθος Κοτόπουλου
Αλάτι
Πιπέρι
2 ποτήρια φρυγανιά αλεσμένη
2 κουταλάκια αρτισιά αλεσμένη
2 κουταλάκια κόλιαντρο αλεσμένο
3 κουταλάκια πάπρικα
Λίγο αλεύρι
5 αυγά χτυπημένα μαζί με 4-5 κουταλιές νερό
Λάδι για το τηγάνισμα


Για το ντίπ:
450 γρ. στραγγισμένο γιαούρτι
Αλάτι
Πιπέρι
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 κουταλιές κόλιαντρο ψιλοκομμένο


Εκτέλεση:
Κοπανίζετε το στήθος κοτόπουλο μόνο από την εσωτερική πλευρά και μετά το κόβετε με λεπτές λωρίδες πάχους 2-3 εκατοστών και τις αλατοπιπερώνετε. Σε ένα πιάτο βαθουλό αναμιγνύετε την φρυγανιά, την αρτισιά, τον κόλιαντρο και την πάπρικα. Ακολούθως, αλευρώνετε μια-μια τις λωρίδες κοτόπουλου, στη συνέχεια τις βουτάτε στο χτυπημένο με νερό αυγό και μετά τις τυλίγετε στο πιάτο με την φρυγανιά.
Μετά ζεσταίνετε σε μια μικρή κατσαρόλα το λάδι (τόσο που να είναι αρκετό να καλύψει τις λωρίδες κοτόπουλου). Ενώ τηγανίζονται γυρίστε τις προσεκτικά με σπάτουλα 2-3 φορές. Η φωτιά πρέπει να είναι δυνατή, κι όταν ροδίσουν οι λωρίδες τότε την χαμηλώνετε. Βγάζετε το κοτόπουλο όταν είναι έτοιμο και το βάζετε σε απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει όσο λάδι γίνεται.
Σερβίρεται με το ντιπ δίπλα του, το οποίο ετοιμάζετε αφού αναμίξετε όλα τα υλικά μεταξύ τους!

Καλή όρεξη και καλή γυμναστική μετά... θα την χρειαστείτε :)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου