8 Φεβρουαρίου 2009

Ελιωτή cake

Θα χρειαστείτε:
41/2-5 ποτ. αλεύρι
3-4 κουταλιές Baking Powder
1 ποτ. ελιές (αφαιρέστε τα κουκούτσια)
κολίανδρο
κρεμμυδάκι φρέσκο
δυόσμο ξερό
λίγη κανέλα
1/2 ποτ. ελαιόλαδο
1/2 ποτ. σπορέλαιο
1 sprite (ή 7up, η ελιωτή δεν έχει προτίμηση:) )

Εκτέλεση:
Ρυζιάζετε* το αλεύρι με το λάδι. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά πλην της sprite και ανακατεύετε για να αναμειχθούν καλά. Τέλος προσθέτετε τη sprite.

Ψήνεται σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο (175°C περίπου).

(*)Ρυζιάζω: Ρίχνω λάδι στο αλεύρι και τρίβω με τα δάχτυλα μέχρι να μετατραπεί όλο σε μικρούς σβόλους (πηγή: greektaste).

Αυτή ήταν από τις λίγες φορές που actually επρόλαβα να τη φωτογραφίσω πριν εξαφανιστεί!

17 σχόλια:

  1. Λένι πολύ ωραία φαίνεται η ελιωτή σου, για στα χέρια σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σταλαματιά μου, αυτή τη φορά τα εύσημα στη μαμά! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. leni...molis efaga kai ipa na blogarw ligo... mou exei anoi3ei tora i ore3i pou ime sigouri 8a vgw stin kouzina kai oi sigkatikoi mou 8a me koitazoun perierga...i eliwti cake tis lenis paidia! fainetai nostimotati!!! gia sta xeria tis mamas loipon! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άντε είναι και πολύ εύκολη :)
    Άσε που μετά θα καταλάβουν οι συγκάτοικοι προς τι το ύφος χεχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα προσπαθήσω να την φτιάξω σήμερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα προσπαθήσω να την φτιάξω σήμερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή