14 Ιουλίου 2010

Μάφιν με δύο είδη σοκολάτας/Double Chocolate

Από το βιβλίο που σας έλεγα, αποπειράθηκα να κάνω κάποια στιγμή μάφινς. Η συνταγή έλεγε ότι βάζεις μπέικιν πάουντερ και ΑΠΛΟ αλεύρι, έτσι το αυτό έπραξα και εγώ. Μέγα λάθος. Έφτασα να πιστεύω ότι αυτοί που γράφουν τέτοια βιβλία επίτηδες τα γράφουν μπερδεμένα ή λανθασμένα για να μην σου πετυχαίνουν και να πηγαίνεις να αγοράζεις έτοιμα! Οι υποψίες μου δε, γίνονται ακόμα εντονότερες καθώς το εν λόγω βιβλίο είναι του Μαρξ&Σπενσερ το οποίο, τα τελευταία χρόνια, δραστηριοποιείται στο φαγητό...(και τι φαγητό, να προσθέσω!!)
Τελοσπάντων, σας δίνω τη συνταγή όπως την τροποποίησα τη δεύτερη φορά που τα έφτιαξα και πέτυχαν κάπως περισσότερο. Φωτογραφία δυστυχώς δεν έχω, φανταστείτε το!

Για 12 μεγάλα μάφιν

ΥΛΙΚΑ
200γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
25 γρ. κακάο σκόνη, και λίγη ακόμα για διακόσμηση
1-2 κ.γλ μπέικιν πάουντερ
1 κ.γλ χαρουπόσκονη (Η συνταγή έλεγε κανέλα σκόνη)
115 γρ. ζάχαρη άχνη
185 γρ. άσπρη σοκολάτα σε κομματάκια
2 αβγά
75 ml ηλιέλαιο
225 ml γάλα

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200º. Ετοιμάζεις το ειδικό σκεύος για μάφιν με τα χαρτάκια για τα μάφιν. Κοσκινίζεις το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και τη χαρουπόσκονη σε ένα μεγάλο μπολ (το μπολ του μίξερ, αν θα τα φτιάξεις στο μίξερ). Πρόσθεσε και τη ζάχαρη και τα 125 γρ. από την άσπρη σοκολάτα.

Σπάσε τα αβγά σε ένα άλλο μπολ, πρόσθεσε το λάδι και χτύπα τα μέχρι να αφρίσουν. Σιγά σιγά πρόσθετε το γάλα. Πρόσθεσε αυτό το μείγμα στο μείγμα με τα ξηρά υλικά μέχρι να ενωθούν. Αν φτιάχνεις το μείγμα στο μίξερ, χρησιμοποίησε το χτυπητήρι που μοιάζει με "K". Δε θέλουν τζιαι πολύ Κύριε Ελέησον, ίσια να ενωθούν τα υλικά πάντως! Με ένα κουτάλι βάλε το μείγμα στις θήκες, να γεμίσουν μέχρι τα 3/4. Ψήσε στον προθερμασμένο φούρνο για 20', μέχρι να σηκωθούν και να είναι ελαφρά στο άγγιγμα. Άσε τα να κρυώσουν για 2 λεπτάκια, βγάλτα από την θήκη τους (αλλά όχι από το χαρτί τους!) και μετάφερέ τα σε μια ράγα του φούρνου για να κρυώσουν εντελώς (έτσι κρυώνουν και από κάτω και δε θα μείνουν πολύ υγρά).

Λιώσε την υπόλοιπη άσπρη σοκολάτα σε μπαν-μαρί ή στα μικροκύματα και άπλωσέ την πάνω από τα μάφιν. Στο τέλος βάλε από πάνω λίγη σκόνη κακάο.

Γι'αυτό σας λέω: πειραματιστείτε μόνοι σας, γιατί οι συνταγές δεν είναι πάντα αξιόπιστες! Πιο αξιόπιστα είναι τα food blogs παρά τα βιβλία συνταγών, σε αρκετές περιπτώσεις!

2 σχόλια:

  1. νομίζω εμπορούσες με το απλό αλεύρι να βάλεις λίγη μαγειρική σόδα και όταν σμίγεις τα υγρά με τα ξηρά υλικά να βάλεις τζαι λίο γάλα ενδιάμεσα ή λίο γιαούρτι (για να ενεργοποιηθεί η σόδα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα το δοκιμάσω την επόμενη φορά! Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή