27 Φεβρουαρίου 2011

Μαρουλοφυστουκόζουμο

Υποσχέθηκα σας ότι όποτε δημοσιεύκω κατά λάθος εδώ αντί στο προσωπικό μπλόγκ θα κόφκω τον λαιμό μου να διορθώννω με ανάρτησην ειδική με συνταγήν.

Έλα όμως που τούτην την φορά δεν είχε τίποτε μέσα στο database!

Έβαλα λοιπόν μπρός να συνθέσω κάτι. Αντιλαμβάνεστε ότι κάποιος που ποττέ δεν του έκατσεν η συμβατικότητα (εντάξει, αυτοί που ξέρουν θα χαμογελάσουν), δεν αθθυμάται ποττέ συνταγές. Δημιουργεί κάθε φοράν κάτι το τζιουνούρκο.

Αυτόν το σαββατοκυρίακο εβαρέθηκα να κάμω internet shoping. Εβαρέθηκα να πάω τζιαι στην υπεραγορά. Στην λαϊκή δε με έτσι σιόνιν, ούτε συζήτηση.

Εκοίταξα τι είσιεν σπίτι. Που κάτι ξανισμένα απομεινάρκα εσύγκοψα για υλικά αυτά που βλέπετε πας την φωτογραφίαν πιο κάτω. Έθελεν η όρεξη μου μαρούλλιν μισοψημένον, έτσι τραγανόν όπως το βράζουν έναν χόγλον οι κινέζοι. Μιας τζιαι είπαμεν κινέζοι, ας βάλουμεν τζιαι κανέναν φυστουκούιν που εκόψαν έσσω που προηγούμενες απόπειρες. Χμμμ. φυστουκούιν, μαρούλιν ... Κίνα, ας βάλουμεν τζιαι κόλιαντρον, τζιαι ερχόμενοι που την Κίνα προς την Ευρώπην, ας κάμουμεν τζιαι μιαν στάσην που την Ινδίαν τζιαι να πιάσουμεν courcouma (μεν με ρωτάτε πως λέγεται ελληνικά). Για γεύσην ας βάλουμεν γλυκόξυνον. Για γλύκαν έκοψεν έσσω λλίον mapple sugar που τον Καναδά, αλλά αν δεν είχα θα έκαμνα απλά λλίην καραμέλλαν την ώραν που θα έψηνα τα κρομμύθκια. Ναι, τζιαι με τα κρομμύθκια ας βάλουμεν τζιαι λλίον σκόρτον. Για να μεν έχουμεν στο τέλος κουτσιοζούμιν, ας περάσουμεν τζιαι που την Κύπρον τζιαι ας το κάμουμεν αφκολέμονον.

Να τα υλικά: Μαρούλλιν, κρομμύθκια, σκόρτος, φυστουκόκουννες, αφκόν, λεμόνιν, άλας, κουρκουμάς, κόλιαντρος ξερός, φύλλον δάφνης, ζάχαρις (mapple ή καραμέλλα), σισάμιν.

Έπιασα λοιπόν μια φούχταν γεμάτην φυστουκόκουννες τζιαι εκασιάνισα τες στον φούρνον. Μόλις εφκάλαν μυρωθκιάν έφκαλα τες τζιαι εξηφύλλισα τες τζιαι έβαλα τες σε αναμονήν. Σε αναμονήν τζιαι λλίον σισάμιν κασιανισμένον τζιαι λλίος κόλιαντρος σπαστός της ώρας. Έκοψα θκυό κρομμύθκια τζιαι έναν κουννίν σκόρτον τζιαι ετηάνησα τα με το νερόν. Με το νερόν ναι καλά ακούσατε. Ποιός σας είπεν ότι θέλουν λάιν; Η στετέ μου που έκαμνεν κουρούγιαχνιν φαγιά μες τες νηστίες του λαθκιού δεν έκαμνεν τηάνησην με το λάιν. Σας διαβεβαιώ ότι φκάλλει διαφορετικήν γεύσην μεν, ενδιαφέρουσα δε. Βάλλεις λοιπόν έναν αέραν τα κρομμύθκια τζιαι τον σκόρτον μες την μαείρισσαν δίχως τίποτε τζιαι ταράσσεις τα σε μέτριαν φωθκιάν. Μετά βάλλεις έναν φεντζιανούιν νερόν σαν να τζιαι ήταν λάιν. Μετά τα μπαχαρικά, κόλιαντρος, κουρκουμάς, άλας, το ζάχαρις, τζιαι έναν φύλλον δάφνη. Προσθέτεις τζιαι έναν μαρούλιν χοντροκομμένον τζιαι νερόν όσον πάρει να το σσιεπάσει. Προσθέτεις τες φυστουκόκουννες τες κασιανισμένες σπασμένες στο χτίν τζιαι διάς τους έναν χόγλον πέντε λεπτά. Τζιείνον είναι. Βάλλεις τζιαι έναν όξυνον ποσφιμένον τζιαι με το αφκόν κάμνεις το αφκολέμονον (χτυπάς το αφκόν τζιαι μετά προσθέτεις λλίον λλίον ζουμίν βραστόν που την σούπαν για να μεν κόψει το αφκόν, τζιαι άμαν το διαλύσεις αρκετά, γύρνεις το όλον πίσω μες το φαϊν). Το μαρουλοφυστουκόζουμεν είναι έτοιμον.


Για κάτι στεκάμενον να πιάει το στομάσσιν έκαμα γέλαρμασιν τηανιτόν με τον θερμόν αέραν μες την Τεφάλ τη μηχανή.
Προσέχετε που το γέλαρμασιν να μεν έχετε κοινωνικές δραστηριότητες προριμήστε τες πατάτες διότι παρόλον που γλυκύτατον, είναι πολλά αντικοινωνικόν φαϊν (αέρια, πόμπες, κρότοι).

2 σχόλια:

  1. Eides amman to plasman eshei idees! Polla dhmiourgikon to fain sou!

    Oso gia to yerelmasin, to legomenon portokolokaso, de tziai dame an theleis:
    http://post-babylon.blogspot.com/2010/02/love-is-in-air.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εν θα μου άρεσκεν, αλλα ΟΥΑΟΥ, πολλά πρωτότυπον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή