Θα χρειαστείτε:
- πιπεριές χρωματιστές (να έχουν χοντρή "σάρκα")
- ελαιόλαδο
- ξύδι
- αλάτι
- ρίγανη
- σκόρδο (προαιρετικά)
Βάλτε τις πιπεριές σας σε ένα ταψί.
Βάλτε τις στη σχάρα (grill) για 10-15 λεπτουδάκια.
Να αναμένετε πως οι πιπεριές σας θα φαίνονται καμένες, όπως στην εικόνα.
Μη σας ανησυχεί (θα δείτε μετά γιατί).
Γυρίστε τις για να τσουρουφλιστούν και από την άλλη πλευρά :)
Όταν τσουρουφλιστούν γύρω γύρω,
βάλτε τις σε ένα καθαρό σακούλι νάϋλον και δέστε το.
Αφήστε τις πιπεριές στο σακούλι για 5 λεπτουδάκια.
Τώρα η εξωτερική τους μεμβράνη έχει μαλακώσει και μπορείτε να την αφαιρέσετε
(προσεκτικά γιατί καίει!). Αφαιρέστε και τους σπόρους.
Όπως θα παρατηρήσετε, το τσουρούφλισμα επηρεάζει μόνο τη μεμβράνη.
Κόψτε τις σε λωρίδες και βάλτε τους το λάδι, ξύδι, αλάτι και ρίγανη.
Προαιρετικά τσακίστε λίγο μια σκελίδα σκόρδο και ρίξτε τη μέσα για το άρωμα.
Η σαλάτα αυτή διατηρείται στο ψυγείο για πολλές μέρες (σιγά που θα καταφέρετε να μην τη χλαπακιάσετε..) και σερβίρεται και κρύα. Οι καλεσμένοι σας θα ξετρελλαθούν!
Βάλτε τις στη σχάρα (grill) για 10-15 λεπτουδάκια.
Να αναμένετε πως οι πιπεριές σας θα φαίνονται καμένες, όπως στην εικόνα.
Μη σας ανησυχεί (θα δείτε μετά γιατί).
Γυρίστε τις για να τσουρουφλιστούν και από την άλλη πλευρά :)
Όταν τσουρουφλιστούν γύρω γύρω,
βάλτε τις σε ένα καθαρό σακούλι νάϋλον και δέστε το.
Αφήστε τις πιπεριές στο σακούλι για 5 λεπτουδάκια.
Τώρα η εξωτερική τους μεμβράνη έχει μαλακώσει και μπορείτε να την αφαιρέσετε
(προσεκτικά γιατί καίει!). Αφαιρέστε και τους σπόρους.
Όπως θα παρατηρήσετε, το τσουρούφλισμα επηρεάζει μόνο τη μεμβράνη.
Κόψτε τις σε λωρίδες και βάλτε τους το λάδι, ξύδι, αλάτι και ρίγανη.
Προαιρετικά τσακίστε λίγο μια σκελίδα σκόρδο και ρίξτε τη μέσα για το άρωμα.
Η σαλάτα αυτή διατηρείται στο ψυγείο για πολλές μέρες (σιγά που θα καταφέρετε να μην τη χλαπακιάσετε..) και σερβίρεται και κρύα. Οι καλεσμένοι σας θα ξετρελλαθούν!
Καλά μαγειρέματα! :)
Μιαμ-Μιαμ, πράγματι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕκεί όμως που διαφωνώ, είναι η χρήση του νάιλον. Δεν νομίζω ότι ενδείκνυται να το χρησιμοποιείς σε επαφή με καυτό φαγητό, αφού το νάιλον θα λιώσει και θα κολλήσει πάνω στο φαγητό, όταν ακουμπήσει πάνω του.
Μήπως απλά θα μπορούσαμε να το βάλουμε σε μια κατσαρόλα και να κλείσουμε το καπάκι;
Λένι αυτές τις πιπεριές τις λένε Φλωρίνης ,εγώ τις κάνω γεμιστές είναι κατάγλυκες.Πράγματι δεν είναι ανάγκη να μπαίνουν σε νάϊλον σακούλα έτσι κι'αλλιώς η φλούδα βγαίνει εύκολα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ καλή και κατατοπιστική η συνταγή σας (εκτιμητέες οι φωτογραφίες), κι εγώ σε νάιλον βάζω τις πιπεριές για να τις ξεφλουδίσω. Αλλά με την ακρίβια που μας δέρνει ρε παιθκιά....εθκιάβαζα προχτές ότι οι πιπεριές εν μέσα στα προϊόντα που ανατιμηθήκαν 400%!!!!! Κάτι πιο προσιτό;
ΑπάντησηΔιαγραφήΔοκιμασμένη πολλές φορές, το νάυλον δεν κολλά :) Αλλά άμα προτιμάτε την κατσαρόλα, be my guests!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣταλαματιά μου όντως, τώρα που το λες it does ring a bell. Τι βάζεις μέσα; Φέτα;
Εόλικα, ευτυχώς φκάλλουν οι δικοί μου πιπεριές... Interested? :p
I like your blog.
ΑπάντησηΔιαγραφήCarlos
Portugal
Το δοκίμασα. ΟΚ, εγκρίνεται!
ΑπάντησηΔιαγραφήnice-sounding!
ΑπάντησηΔιαγραφήkai me feta tha einai miam, episis!
Αυτές τις κάνουν και στη Βουλγαρία, είναι πολύ classic. Δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι τους.
ΑπάντησηΔιαγραφή