8 Μαΐου 2011

Γλώσσα (ψάρι) στο φούρνο



Η γλώσσα εν ωραίο ψάρι, αλλά συνήθως πολλύς κόσμος τηανίζει την. Τούτη η συνταγή εν σίουρα πιο υγιεινή που το τηάνισμαν.

Υλικά (για 2-3 άτομα)
4-5 φιλέτα γλώσσας
φρέσκες τομάτες
Κρεμμύδι (κομμένο ροδέλλες)
2-3 κουννιά σκόρτο (χοντροκομμένο)
Ελαιόλαδο
Φρέσκος μαϊτανός
Αλας
Πιπέρι

Σε ένα ταψί βάλλουμεν πρώτα λλίον λάδιν, το κρεμμύδι τζιαι τον σκόρτον. Απλώννουμεν τα φιλέττα με την πέτσα κάτω. Απλώννουμεν τες τομάτες τζιαι τον μαϊτανόν πουπάνω, ραντίζουμεν ακόμα λλίο λάδι τζιαι αλατοπιπερώννουμεν. Ψήννουμεν στους 220 βαθμούς για περίπου μισήν ώραν.

Έχω άλλο μιαν συνταγή για πέστροφα που ξέρω ότι εννά αρέσει του Αντώνη που εν μερακλής.

37 σχόλια:

  1. Ανώνυμος2/7/11, 1:58 μ.μ.

    poli nostimo mprabo poli oreo ego to euxaristi8ika

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος3/10/11, 12:07 μ.μ.

    Να 'σαι καλά! Δεν το έτρωγα αυτό το ψάρι, αλλά το έφτιαξα μια φορά και μου άρεσε πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος29/3/12, 1:35 μ.μ.

    Το εφτιαξα στα παιδια μου και τους αρεσε πολυ.Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος5/6/12, 11:47 π.μ.

    poly oraio,stin ektelesi kiolas eimai sigouri gia to apotelesma,nostimotato!!!
    mono pu mu pire ligii ora na vro ti einai to kunnia skorto,den to vrika,an den einai to skordo to fagito tha exei to prosopiko mou touch!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα ήθελα αυτή τη συνταγή και στα ελληνικά παρακαλώ. Τι είναι το λλίον, ο σκόρτος, το τζιαι και το πουπάνω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος22/2/14, 9:23 μ.μ.

      ημαρτον....τζιαι και....ακομα και καποιος που δεν κατεχει την κυπριακη μπορει ανετα να καταλαβει ....
      σκορτο...με ποια αλλη ελληνικη λεξη θα μπορουσε να συσχετιστει...τα κορδονια;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος2/8/14, 6:32 μ.μ.

      φιλε για ονομα του θεου. αρχαια ελληνικη διαλεκτος ειναι.

      Διαγραφή
  6. H SYNTAGH EINAI EYKOLI KAI TO APOTELESMA NOSTIMOTATONNN
    EAN EXETE KAI ALLES SYNTAGES "MADE IN CYPRUS "EINAI KALODEXOYMENES.
    AN KAI KATHYSTERIMENA STON FILO KOSTA :
    LLION = LIGO
    SKORTOS-SKORDO
    TZIAI = KAI
    POUPANO= APO APO PANO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος19/2/13, 12:02 π.μ.

    Πολύ καλή συνταγή.
    Μαϊντανό δεν είχα. Έβαλα λίγα καρότα και δυο τρεις πατάτες με επιπλέον πιπέρι να καίει λίγο και έδεσε πολύ με τα γλυκά κρεμμύδια. Έγινε ένα πολύ καλό πιάτο. Θα το κάνω συχνά. Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΟ!ΕΓΩ ΕΒΑΛΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΡΛΙΑ!ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΠΩς ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΟ 13 ΧΡΟΝΩΝ!!!!!ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος3/2/14, 11:36 π.μ.

    Απλά αναρωτίέμαι γιατί γράφετε όπως ακριβώς μιλάτε; Έτσι σας έμαθαν στο σχολείο στην Κύπρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος15/4/14, 1:05 π.μ.

      Αυτό είναι το προβλήμα σου ρε φίλε; Εντάξει, ο άνθρωπος έτσι είναι και στη τελική μας χάρισε μια συνταγή του και όχι το συντακτικό του.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος31/5/14, 2:01 π.μ.

      Στο σχολείο στην Κύπρο κάνουν μια χαρά Ελληνικά. Καλά θα κάνουμε εμείς στην Ελλάδα να δούμε πώς έχουμε καταντήσει έτσι τη γλώσσα μας. Το ότι η γλώσσα που μιλάνε μεταξύ τους και που έρχεται από τα αρχαία Ελληνικά είναι διαφορετική δεν σημαίνει ούτε ότι δεν είναι γραπτή, ούτε ότι έχει λάθη και αν την προσέχατε λίγο καλλίτερα θα την καταλαβαίνατε όπως και όλοι οι άλλοι πριν από σας.

      Διαγραφή
  10. Ανώνυμος16/4/14, 2:59 μ.μ.

    Εν πολλά ωραίο τζαι γευσάτο... εγώ έβαλα τζαι κολοκούδκια τζαι ρίγανη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλημέρα! Μόλις το έβαλα στο φούρνο. Τα αποτελέσματα θα τα πως μετά. Αλλά ήδη στην προετοιμασία είναι ένα χάρμα οφθαλμών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εν εσει λάθος, εν να το μαειρέψω των κοπελουθκιών μου!! Αρέσκει μου πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος6/5/15, 11:41 μ.μ.

    Πολύ νόστιμη συνταγή, εύκολη κι υγιεινή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ένα πολύ ωραίο πιάτο. Γρήγορο και εύκολο μπορεί να πει κανείς. Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή