26 Σεπτεμβρίου 2010

Υγρό κέικ σοκολάτας για άτσαλους

Παρόλο πουμε βάση τα γονίδια έπρεπεν να είμαι μάστρος, τα γλύκα εν μου πολλογιουτούν. Αλώπως εν επειδή εν τα τρώω τζιαι εν βάλλω ούλλον μου το μεράκκιν. Μπόρει τζιαι να ενει επειδή εν πολλά αυστηρές οι συνταγές ζαχαροπλαστικής, γραμμάρια ακριβώς τζιαι ιστορίες. Αλλά ελα που έχω ενα λήξην σπίτιν που θέλω τζιαι να τον καλοκρατώ (μάμμα ακούεις;)!

Τουτη η συνταγούα εν πανευκολη τζιαι πετυχάινει πάντα. Eδωκεν μου την η αρφή μου, που εσιει τα γονίδια...  άμαν μου πετυχαίνει εμένα, σημαίνει μπορουν ουλλοι να την κάμουν. Αν εισαι της σιοκολάτας, εννα σου αρέσει πολλά.

Θέλεις
250 γρ. Καλή μαύρη σιοκολάτα με περίπου 60% κακάο.
250 βούτυρο
200 γρ.ζάχαρη
6 αυγά, (πάντα βιολογικά που κότες χαρούμενες και ισορροπημένες)
100 γρ. αλευρι
ή
αν θέλεις να βάλεις κουννες:
50 γρ. αλευρι τζιαι 100 γρ. θρυμματισμένες κουννες, εγω έβαλα φουντούκκια. 
Πιασε ετοιμα θρυμματισμένα εγω ειχα ολοκληρα με το φυλλον (ειδες αμαν στείλεις τον αντρα μπακκάλλην) τζιαι ηταν μεγάλη φασαρίαν να καβουρδίζω, να ξιφυλλίζω τζιαι να λιώννω κούννες, ασε που εγέμωσα την κουζίνα φουντουκκόφυλλα τζιαι έθελεν τεκκάλεμιτ μετά.
Το λοιπόν, στο θέμα μας...

Βάλλεις το φουρνο στους 200 βαθμους να βράσει.

 Κοφκεις τη σιοκολάτα τζιαι το βουτυρο κομμάθκια τζιαι βάλλεις τα σε χαμηλή φωθκια να λιώσουν μαζι.

 Χωρίζεις τα αυκα. 

Στους κρόκους βάλλεις τη ζαχαρη τζιαι χτυπάς τα να γίνουν αφρός.
Τα ασπράδια χτυπάς τα να γίνουν αφρος, αλλα οι μαρέγκα.
 Μολις κρυωσει λλίον η βουτυροσοκολάτα βάλλεις μέσα τον μειγμα κροκος -ζάχαρη τζιαι ανεκατωνεις καλά με το κουτάλι. Μετα προσθέτεις τα ασπράδια τζιαι παλε ανεκατωννεις καλά. Bάλλεις λλιον λλιον το αλευρι, τζιαι τες κουννες, αν θα βάλεις, τζιαι ανεκατωνεις πάλε καλά.

Βάλε το μειγμα σε στρογγυλή φόρμα 26-28cm , ποτζεινη που αννοιει που τα πλάγια τζιαι
ψήσε στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά. ετσι λαλει η συνταγη.
Στο φούρνο μου γίνεται σε 20 λεπτά, βασίκα στα 20 λεπτα βάλε μια οδοντογλυφίδα, στες ακρες του κεικ πρεπει να φκαιννει καθαρη, στη μέσην του κέικ πρεπει να φκαιννει λερωμενη, αφου το παναυριν ουλλο ενει να εν υγρόν το κέικ μεσα.

Αν θέλεις βάλλεις τζιαι γλάσο σιοκολάτας πουπάνω.


9 σχόλια:

  1. Η φωτό εν δική σου;
    Άρεσε μου το φύλλον του θκιόσμυ, γι'αυτό ρωτώ.
    Εν θα την δοκιμάσω άμεσα γιατί κάμνω λίο πιο καλή διατροφή (αυτόν τον καιρό, όι να νομίσετε πως πρώτα λαλώ σας για μάφινς τζι ύστερα λαλώ πως κάμνω διατροφές!) αλλά σίουρα σε κάποια φάση θα ανατρέξω εδώ γιατί εν που τα αγαπημένα σοκολατοπράματα.

    Κατά τα άλλα σοκολάτα και βούτηρο έννεν σε μπεν μαρί (αμάναμου στα ελληνικά!σαν τα λαρισαίικα τα μπαίν-εις μαρή;) που τα βάλλεις να λιώσουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. υπέροχο κέικ και μπορεί να γίνει με βιολογικά προϊόντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. moonlight, nai en dikh mou. H "moutth tou thkiosmi" en pou to mpalkonaki mou:-)
    h sokolata en thelei baigne marie(?). mes to katsarollin monon. en gia atsalous to cake:-)

    be natural,
    vevaiws vevaiws! kai gw ta protimw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Aman laleis glaso....pls define glaso kai exei pio asxetous pou sena.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. enna me anagkaseis na to apokalipsw, damn it. Glason tou kouthkiou, etoimo *shame* pou kseraniskei aman krywsei... alla amman girepseis sintadh gia ganage (or something) kati enna vreis...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. χμμμ... το γλυκισματίζειν με δυσκολεύει λίγο... τούτο φαίνεται too easy to be true... θα το δοκιμάσω και ελπίζω να μεν καταησιέψω άδικα τη σοκολάτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος13/2/13, 6:15 μ.μ.

    Η συνταγή είναι καλή, η διάλεκτος που χρησιμοποιείς καθόλου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος13/2/13, 6:51 μ.μ.

    Παίζεις το "Κυπραίος";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι είναι ο άπαρος ρε κουμπάρε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή