26 Ιουνίου 2009

Μπριάμι

Η φωτογραφία είναι από το ίντερνετ. Δεν έχω τη μηχανή μου την έχουν τα παιδιά μου.
Και επειδή πήραμε και βραβεία και επειδή μας κολλά και η Αχτιδούλα ότι είμαστε τεμπέληδες ,είπα να βάλω μια συνταγή καλοκαιρινή που γίνετε με πολλά λαχανικά.
Καθένας μπορεί να τη κάνει με λαχανικά αρεσκείας του.
Εγώ χρησιμοποίησα τα παρακάτω

Υλικά για μπριάμι
4-5 Μελιτζάνες φλάσκες (είναι οι σκούρες οι φουσκωτές)
5-6 Πατάτες
6-7 Κολοκυθάκια
3 -4 Κρεμμύδια ξερά
Μαϊντανό
4-5 Ντομάτες ώριμες τριμμένες ή ψιλοκομμένες
Χυμό ντομάτας ή πελτέ διαλυμένο σε νερό
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες τις κόβουμε σε κομμάτια όχι πολύ μεγάλα και τους βάζουμε αλάτι ,τις αφήνουμε 2-3 ώρες μετά τις ξεπλένουμε καλά.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε και αυτές σε κομμάτια και κόβουμε και τα κολοκυθάκια.
Τα κρεμμύδια αφού τα καθαρίσουμε τα κόβουμε σε ροδέλες ή φέτες όπως σας αρέσει(εδώ θα τα χαλάσουμε?)
Στη συνέχεια βάζουμε όλα τα λαχανικά στο ταψί ψιλοκόβουμε και το μαϊντανό τα αλατοπιπερώνουμε και τα ανακατεύουμε ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες το χυμό ή ντοματοπελτέ λίγο νερό και το λάδι.
Θέλουν περίπου δυο ώρες για να ψηθούν ,εγώ τα έβαλα σε ταψί με καπάκι και προς το τέλος τα ξεκαπάκωσα για να ροδίσουν.
Τώρα βέβαια η ώρα ψησίματος είναι και ανάλογα το φούρνο.

Πολλοί βάζουν πιο πολλά υλικά π.χ πιπεριές ,φασολάκια, μπάμιες
ή και κρέας.
Εγώ προτιμώ αυτά τα υλικά γιατί δεν γίνετε βαρύ το φαγητό .
Καλή σας όρεξη.
Υ.Γ.
Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε ένα φλυτζανάκι του καφέ ρύζι για να τραβήξει τα υγρά.

3 σχόλια:

  1. λατρεμένο φαγάκι, το τιμούμε πολύ συχνά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπέροχο φαγάκι , σήμερα τέτοιο ήθελα να κάνω μα με πρόλαβε ο ...αντίπαλος ( βλ Δημήτρης ) και έκανε γεμιστά. Πολύ μου αρέσει αυτό το φαγητό , καθαρά καλοκαιρινό!Είδες τι κάνει όμως το σκούντιμα που σου έδωσα; έφτιαξες φαγητάκι μουρλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος27/8/09, 3:43 μ.μ.

    dokimasto pourkouri anti to rizi.......teleio

    ΑπάντησηΔιαγραφή