1 Λίτρον ζωμός κοτόπουλλου ή λαχανικών (κατά προτίμησην που τον εκάμετε εσείς)
1 φιντζάνιν φατζιές κότσιηνες τζαι τζίτρινες (μισές μισές), ή γιά που την μιάν γιά που την άλλην. Πλύννετε καλά τες φατζιές με κρύον νερόν, ή αφήστε τες να μουλιάσουν λλίον.
1 κρεμμύδιν
2 κουννιά σκόρτον
1 φύλλον δάφνη
Αρτυσιά σκόνη (αν είσαστεν τζαι μερακλήες, καουρτίζετε λλίην αρτυσιάν ολόκληρην στο τηγάνιν χωρίς λάδιν τζαι ύστερα κάμενετε την σκόνην - προσοχή μεν κάψει όμως.
Καρρόττον τριμμένον
Πιπέριν κότσιηνον γλυτζίν (σκόνη)
Πιπέριν κότσιηνο καυτερόν (σκόνη - σε όσους αρέσκει)
1 τομάτα ή/τζαι πολτός τομάτας
2 πιπέρκα γλυτζιά τζιέρρατον
Λεμόνιν
άλας
λάδιν καλόν
Θκυόσμης
Ψιλοκόφκουμεν τα κρεμμύθκια τζια τον σκόρτον τζαι τηανίζουμεν τα λλίον μες το λάδιν. Μόλις παρουν βράσην βάλλουμεν μέσα αρτυσιάν, πιπέρκα σκόνη, δάφνην τζαι καρρότον. Όι το άλας όμως διότι εννα σκληρύνουν οι φατζιές. Τζείνον στο τέλος. Νεκατώννουμεν καλά, τζαι αφήννουμεν τες γεύσεις τζαι τες μυρωθκιές να παίξουν μεταξύν τους. Μετά σύρνουμεν μέσα τες φατζιές τζαι αφήννουμεν τες 1-2 λεπτά να παίξουν τζαι τζείνες με τ'άλλα τα μωρά. Αφού επολτοποιήσαμεν τες τομάτες τζαι τες πιπερκιές μες το μπλέντερ, γείρνουμεν τες μέσα μαζί με το ζωμόν. Νεκατώννουμεν καλά, διούμεν τους μιαν βράσην, τζαι αφφήνουμεν τες να ψηθούν σε χαμηλήν προς μέτριαν φωθκιάν για καμιάν ώραν ή ώσπου να γίνουν οι φατζιές. Νεκατώννουμεν μέσα-μέσα τζαι πιντώννουμεν νερόν αν ιχρειαστεί. Στο τέλος βάλλουμεν το άλας, κάμποσον λεμονούιν, τζαι πασπαλίζουμεν τον θκυόσμην. Όσοι θέλετε, μπορείτε να βάλετε το μπλεντερούιν να τα αλέσει ούλλα μαζίν αν σας αρέσκει παχύρευστη η σούππα. Εμέναν πάλαι η πολλή ομοιομορφία εν μ'αρέσκει τζαι θέλω να θωρώ ίντα μπόσιει μέσα η σούππα μου. Τρώμεν με ψουμίν τζ'ελίες μαύρες. Afiyet olsun.
Υ.Γ. Φωτογραφίαν εξίχασα να φκάλω, τζαι τούτην που έβαλα έπιασα την που άλλον σάιτ.
geia sou re antoni.
ΑπάντησηΔιαγραφήkamnw thn polla syxna tziai akrivws opws esena, mono stes piperies tzerraton en ta vriskoumen. Polles fores vallw tziai 1-2 patates mesa etsi gia alladh