Λοιπόν, εγω εκαμα τουτα ουλλα τα βαζάκια που θωρείται δαμέ που κάτω (καπου υπολογίζω τα να εν 1 λίτρο μαρμερλάδα περίπου) με 3 κιλά φράουλες τζαι περίπου 800 γρ ζάχαρη αρα περίπου με 5 ευρω (γιατι τουτες τες μέρες οι φράουλες εν παμφτηνες!).
Κόφκουμε τις πλημμένες και καθαρισμένες φράουλες σε μικρά κομματάκι. Προσθέτουμε την ζάχαρη τζαι ψηνουμε τες σε μετρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να γινουν...... μαρμερλάδα! Δοκιμάζετε την τζαι αν νομίζετε οτι θέλετε να ειναι πιο γλυτζιά τότε προσθέστε τζαι άλλη ζάχαρη. Μερικοί προσθέτουν τζαι αλλα πράματα (η θεια μου εβαλεν λιο λικέρ φράουλας που εκαμεν μόνη τους) αλλα εγω επροτίμησα την λιτότητα.
Απολογούμαι για την χάλια φωτογραφία. |
ενδιαφέρει με!
ΑπάντησηΔιαγραφήαπορία στο θέμα των βαζακίων, κάπου εδιάβαζα ότι πρέπει να είναι αποστειρωμένα; να κλείσουν αεροστεγώς; htf you do that?
Στο εργαστήριο μπορώ να σκεφτώ τρόπους...στην κουζίνα οχι! χαχα
ΔιαγραφήΕγω απλα επλυνα τα και εστέγνωσα τα καλα! Ετσι οπως παμε εν τζαι εν να μείνουν για πολύ, θα τες φάμε. Σιουρω ομως αν αποστηρωθουν κτλ θα αντεξουν παραπάνω. Μπορεις φανταζουμε να τα κλείσεις καλά τζαι να τα βαλλεις σε ενα σακουλάκι που επισης θα κλειει καλα γιατι οι μυκητες ανθιζουν με την υγρασία. Τζαι φυσικά εγω εβαλα τες ψυγείο.
http://www.sintagespareas.gr/simboules/glika/41-aposteiromena-baza
Διαγραφήή αν έχεις βάρτα σε αποστερωτή. ;)
κατά τα άλλα αν κάμεις μικρή ποσότητα, ή αν τα μοιράσεις σε πολλούς άρα έννα φαγωθούν άμεσα εν παίζει ρόλο.
Α! Θενξ! Τουτο με την χυτρα ταχύτητος εν κατι σαν τζεινο που γινεται στα εργαστήρια! :)
ΔιαγραφήΕφαμεν τες πιλέ ρε! 2 εμείναν! Εδωρισα τζαι καμποσες! :)
Πολύ ωραία η μαρμελαδίτσα! Καλοφάγωτη! Κι αν περισσέψει κανένα βάζο, δηλώνω υποψηφιότητα! χιχι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ! Νά'σαι καλα! Εχει μεινει πολυ λίγη γιατι δωρισα αρκετα βαζάκια! Θα ξανακάνω ομως! :)
ΔιαγραφήΑ άρεσε μου που μας έγραψες το κόστος. Ούλλο λαλώ να κάμω τζει ούλλο χάνω την εποχή τούτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΈλεα να την αρωματίσω όμως με κάτι. Κάποιο ποτό ή βανίλια ή λίο γλυκάνισσο ή και δυόσμη ή και τσίλι ακόμα. Γιάμ!
Επίσης, στην πάβλοβα μου μαρινάρω τις βράουλες σε βαλσάμικο και κόκκινο πιπέρι, θα ήταν ωραίο και σε μαρμελλάδα.
Σκέφτουμαι και το τζίντζερ σαν επιλογή αλλά εν μου αρέσκει εμένα..
Η θεια μου οπως εγραψε εβαλε λικέρ φράουλας που εκαμεν η ιδια. Εγω σε ετσι πραματα αρέσκουν μου τα κλασσικα αλλα πολλά καλες οι ιδέες σου! :)
ΔιαγραφήΤο κόστος εν σημαντικό, κυρίως στις μέρες μας!
Καλωσόρισες! :)
ΑπάντησηΔιαγραφή