Είχε καιρό να κάμω κάτι νέο.
Τζαι είχε ακόμα παραπάνω καιρό που ήθελα να κάμω κάτι τέτοιο.
500γρ κοτόπουλο
λίγο ελαιόλαδο
1 κουταλιά βούτηρο/μαργαρίνη
1 πιπεριά κόκκινη
2 κουταλάκια μέλι
1 κουταλάκι μουστάρδα Dijon
1 ποτήρι κουμανδαρία
1/2 κουταλάκι θυμάρι
1/2 κουταλάκι σισάμι
2 παστά σύκα
1 κουταλάκι corn flour
1/4 ποτηριού νερό
αλάτι, πιπέρι, νιφάδες chili pepper
Ψήνεις σε τηγάνι το κοτόπουλο κομένο σε λωρίδες (επειδή έτσι το προτιμώ) με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι.
Όταν είναι έτοιμο το αφαιρείς από την κατσαρόλα και συνεχίζεις ρίχνοντας μέσα τη μαργαρίνη και την πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες, χαμηλώνοντας τη φωτιά. Μόλις αρχίσει να ψήνεται, προσθέτεις το μέλι και όταν λιώσει, τη μουστάρδα. Όταν μαλακώσει, προσθέτεις την κουμανδαρία, το θυμάρι, το σισάμι, αλάτι, πιπέρι και chili, και τα παστά σύκα κομμένα σε μικρά κομματάκια.
Ανακατεύεις και όταν μαλακώσει λίγο η μυρωδιά του αλκοόλ, διαλύεις το corn flour στο νερό και το προσθέτεις ανακατεύοντας. Δυναμώνεις τη φωτιά και περιμένεις ακόμα λίγο ανακατεύοντας. Δεν θέλουμε να πήξει, απλά να έχει λίγη παραπάνω υφή.
Το κοτόπουλο επιστρέφει στην κατσαρόλα μέσα στη σάλτσα για 2-3 λεπτάκια.
Συνοδεύεται θαυμάσια με πουρέ πατάτας.
Μοσχοβολά η κουζίνα, δεν ξέρω πώς θα αντέξω μέχρι αύριο το μεσημέρι να το φάω. Τζαι για να είμαι δίκαιη, εν του φαίνεται αλλά εν γιάμι. Αλλά είπα αφού εθυμήθηκα τζι έφκαλα φωτογραφία, να σας την πασάρω.
Τζαι είχε ακόμα παραπάνω καιρό που ήθελα να κάμω κάτι τέτοιο.
500γρ κοτόπουλο
λίγο ελαιόλαδο
1 κουταλιά βούτηρο/μαργαρίνη
1 πιπεριά κόκκινη
2 κουταλάκια μέλι
1 κουταλάκι μουστάρδα Dijon
1 ποτήρι κουμανδαρία
1/2 κουταλάκι θυμάρι
1/2 κουταλάκι σισάμι
2 παστά σύκα
1 κουταλάκι corn flour
1/4 ποτηριού νερό
αλάτι, πιπέρι, νιφάδες chili pepper
Ψήνεις σε τηγάνι το κοτόπουλο κομένο σε λωρίδες (επειδή έτσι το προτιμώ) με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι.
Όταν είναι έτοιμο το αφαιρείς από την κατσαρόλα και συνεχίζεις ρίχνοντας μέσα τη μαργαρίνη και την πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες, χαμηλώνοντας τη φωτιά. Μόλις αρχίσει να ψήνεται, προσθέτεις το μέλι και όταν λιώσει, τη μουστάρδα. Όταν μαλακώσει, προσθέτεις την κουμανδαρία, το θυμάρι, το σισάμι, αλάτι, πιπέρι και chili, και τα παστά σύκα κομμένα σε μικρά κομματάκια.
Ανακατεύεις και όταν μαλακώσει λίγο η μυρωδιά του αλκοόλ, διαλύεις το corn flour στο νερό και το προσθέτεις ανακατεύοντας. Δυναμώνεις τη φωτιά και περιμένεις ακόμα λίγο ανακατεύοντας. Δεν θέλουμε να πήξει, απλά να έχει λίγη παραπάνω υφή.
Το κοτόπουλο επιστρέφει στην κατσαρόλα μέσα στη σάλτσα για 2-3 λεπτάκια.
Συνοδεύεται θαυμάσια με πουρέ πατάτας.
Μοσχοβολά η κουζίνα, δεν ξέρω πώς θα αντέξω μέχρι αύριο το μεσημέρι να το φάω. Τζαι για να είμαι δίκαιη, εν του φαίνεται αλλά εν γιάμι. Αλλά είπα αφού εθυμήθηκα τζι έφκαλα φωτογραφία, να σας την πασάρω.
Γιαμμι! Μπήκε στο πρόγραμμα για το ελεύθερο μου! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήαυτά τα μεθυσμένα φαγητά.. πολύ μου αρέσουν!!!!!! τελειο!! καλό Σβ/κο!
ΑπάντησηΔιαγραφήθελω να χασω κιλα και δε με αφηνειιιιιιιιιιιις :)
ΑπάντησηΔιαγραφήτελεια τα φαγητα σου!
πρέπει να αλλάξω και τη φωτογραφία να φάλω μια που είναι λίγο πιο ντίσεντ. πάντως ήταν ωραίο. ίσως να είναι καλύτερο αν βάλετε λιγότερο μέλι, να μην είναι τόσο γλυκό. όπως προτιμάτε!
ΑπάντησηΔιαγραφήamanamou ti einai touto.,..kolasi!! sioura tha to dokimasw... dakatw sti ksenithkia en exoume koumandaria, en na to kamw me ena aplo krasi kokkino... na doume... nasai kala!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚόκκινο γλυκό κρασί, στην Ελλάδα μαυροδάφνη. :)
ΑπάντησηΔιαγραφήεστέτ χώρκατοι βάζουν παστά σύκα παντού.
ΑπάντησηΔιαγραφήΞέχασαν όμως τες προύνες, το μπέϊκον, τα εφτά διαφορετικά τυριά και τα οχτώ ινδο-κινέζικα αρώματα.
η μαργαρίνη μην λείψει παιδιά. Που πας ρε Μπράντο στο Παρίσι χωρίς την μαργαρίνη σου.