24 Αυγούστου 2009

Κανελλόνια με ούζο

Υλικά: 

Για τον κιμά:
1/2 κιλό κιμά χοιρινό
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 χούφτες ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 φλυντζανάκι του καφέ ούζο (ή και περισσότερο χιχι)
αλάτι, πιπέρι, κανέλα, mixed spices

Για την μπεσαμέλ:
3 ποτήρια γάλα
31/2 καλά γεμάτες κουταλιές σούπας αλεύρι
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
1 αυγό πολύ καλά χτυπημένο
λίγο αλάτι, πιπέρι, κανέλα

Επίσης..
18 κανελλόνια προπαρασκευασμένα
μαλακό τυρί, κατά προτίμηση

Διαδικασία:
Βάζουμε τον κιμά στο τηγάνι με τις 2 κουταλιές λάδι. Ανακατεύουμε μέχρι να ασπρίσει το κρέας και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Όταν μαράνει, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα και τα mixed spices (αυτά που βάζουμε στο christmas cake, ναι :-] ). Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας αδιάλυτο και στο τέλος το ούζο και τον μαϊντανό.

Ετοιμάζουμε τα κανελλόνια βάσει των οδηγιών (αυτά που σας δείχνω πιο πάνω στο link ήθελαν 4 λεπτά βράσιμο και έπειτα 20 λεπτά στο φούρνο). Μην τα βαρυψήσετε. Στραγγίζουμε το νερό τους και τους βάζουμε κρύο νερό, 1ο για να μη ψηθούν άλλο και, 2ο για να κρυώσουν κι έτσι να μπορέσουμε να τα γεμίσουμε.

Για τη μπεσαμέλ, βάζουμε το γάλα σε αντικολλητική κατσαρόλα (για να γλυτώσουμε το πολύ καθάρισμα μετά καλέ μουυ) και όταν ζεσταθεί λίγο προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα χτυπητήρι μέχρι να διαλυθεί το αλεύρι και να μη μείνουν σβόλοι. Εάν θα χρησιμοποιήσετε αντικολλητική κατσαρόλα, προσέχετε μην τη γδάρετε!! Απ'εδώ και πέρα ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινο κουτάλι. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα και το βούτυρο. Όταν η κρέμα αρχίζει να πήζει, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε λίγο λίγο το αυγό μας και ανακατεύουμε πολύ καλά και γρήγορα για να μη μας κόψει. Όταν προστεθεί όλο, ξαναβάζουμε τη κρέμα στη φωτιά για να ψηθεί τώρα και το αυγό. Η κρέμα μας είναι έτοιμη όταν κοχλάσει για λίγη ώρα.

Στη συνέχεια, βάζουμε το 1/3 της μπεσαμέλ μέσα στον κιμά και ανακατεύουμε.

Γεμίζουμε τα κανελλόνια μας και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί, προσθέτοντας ελάχιστο νερό. Εάν θέλουμε, βάζουμε λίγο μαλακό τυράκι από πάνω και τέλος τα περιχύνουμε με την μπεσαμέλ.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20'.

Τρώμε και γλείφουμε και τα δακτυλάκια μας.

*Οι νοικοκυρές μπορούν να κάνουν και τα δικά τους κανελλόνια-κρέπες, που σίγουρα είναι πιο δακτυλογλύψ και μιαμ μιαμ. 

5 σχόλια:

  1. Ωραία είναι τα κανελλόνια ,με ούζο δεν έχω φάει ποτέ.Δεν πιστεύω να μεθύσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με τόσο λίγο ουζάκι δε μεθάς σταλαματιά μου :)
    Ούτε'γώ είχα ξαναφάει, απλά χθες εμπνεύστηκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπέροχα τα κανελόνια, με ούζο δεν έχω δικιμάσει μα θα το κάνω με τη πρώτη ευκαιρία, δεν το θεωρώ παράλογο, βάζω ούζο στους κεφτέδες μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αχτίδα, μουλιάζεις κι εσύ το ψωμί στο ούζο ή απλά το προσθέτεις στο μίγμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το μπλογκ σου ειναι σκετη νοστιμια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή