10 Σεπτεμβρίου 2009

Κοτόπουλο με σπανάκι


Κοτόπουλο με σπανάκι

Υλικά
Φιλέτα από κοτόπουλο
Σπανάκι
1-2 κρεμύδια ξερά
Λάδι
Χυμό ντομάτας
χαρτομάντιλα
Εκτέλεση

Πάμε στο γουμά (κοτέτσι) και πιάνουμε μια κότα
Πάμε και στο κήπο και κόβουμε σπανάκι (γελάσαμε)

Αφού πλύνουμε τα φιλετάκια από το σούπερ μάρκετ τα ρίχνουμε στη κατσαρόλα
μαζί με τα κρεμύδια που έχουμε καθαρίσει και ψιλοκόψει ,εδώ θα χρειαστείτε τα χαρτομάντιλα ( σας λύθηκε η απορία για τα χαρτομάντιλα;)
Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι (εννοείτε ότι θα τα πλένατε και θα τα καθαρίζατε τα υλικά,αλλά πως θα φανεί και λίγο η ανάρτηση;)
και το ρίχνουμε στη κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι και ανακατεύουμε να μαραθεί λίγο το σπανάκι στη συνέχεια βάζουμε και το χυμό από ντομάτας ή πελτέ ,λίγο νερό και το βράζουμε ,αν το βάλετε σε χύτρα σε 20 λεπτά είναι έτοιμο. Αν δείτε και έχει πολλά υγρά αφήστε το λίγο με ανοικτό καπάκι να δέσει η σάλτσα του.

2 σχόλια:

  1. Έτσι να μαγειρεύουμε με χαρά και ευχάριστη διάθεση! Πολύ νόστιμο φαίνεται το φαγάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα το φτιάξω αυτό κι η αλήθεια είναι δεν το είχα φανταστεί να ενώσω κοτόπουλο με σπανάκι κατ' αυτόν τον τρόπο. Μόνο γεμιστό στήθος (ρολό) που στη γέμιση βάζω και λίγο σπανάκι.
    Το κοτόπουλο είναι το μόνο κρέας που τρώω κι όσο να 'ναι τους έχω εξαντλήσει τους τρόπους μαγειρέματός του...
    Καλό Σ/Κ να έχετε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή