22 Σεπτεμβρίου 2009

Αραβική κιμαδόπιτα

Θα χρειαστείτε:


Για τον κιμά:
1/2 κιλό κιμά χοιρινό
1/2 κιλό κιμά βοδινό
2-3 κουταλιές σούπας πάστα ντομάτας
2 σκελίδες σκόρδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
λίγο ελαιόλαδο
1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
5-6 φύλλα φρέσκο δυόσμο
κύμινο (αρτυσιά)
αλάτι, πιπέρι, κανέλα
tabasco

Για το γιαούρτι:
1/2 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
λίγο αλάτι
1 σκελίδα σκόρδο

1 μεγάλη αραβική πίτα

Εκτέλεση: 
Στήνουμε τα ζώα στον τοίχο (χαχα).
Βάζουμε τον κιμά μας σε αντικολλητικό τηγάνι μαζί με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να ασπρίσει. Προσπαθούμε να σπάζουμε τα κομματάκια του κιμά.

Όταν ασπρίσει ο κιμάς, προσθέτουμε το κρεμμύδι και όταν μαράνει προσθέτουμε την πάστα ντομάτας, το κρασί, το σκόρδο λιωμένο, το δυόσμο κομμένο, το αλατοπίπερο, την κανέλα και μπόοοοολικο κύμινο. Δηλαδή μπορεί να σηκώσει και 2-3 κουταλιές σούπας.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τον κιμά να σιγοψηθεί. Όταν τελειώσει, βάζουμε λίγες σταγόνες tabasco κατά προτίμηση και τον βάζουμε σε ένα ταψί. Από πάνω βάζουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το γιαούρτι, ανακατεύοντας το καλά με το ελαιόλαδο, το λιωμένο σκόρδο και το αλάτι. Στη συνέχεια, το απλώνουμε πάνω στον κιμά.

Τέλος, βάζουμε την αραβική πίτα στο φούρνο για πολύ λίγο μέχρι να ξεροψηθεί. Προσοχή μη σας καεί!! Την θρυματίζουμε και τη βάζουμε πάνω στο γιαούρτι.

Δεν πρόλαβα να βγάλω την τελευταία φωτογραφία, είχαν έρθει οι καλεσμένοι μου και έπρεπε να σερβίρω :)

Καλή σκορδίλα και καλή όρεξη!!
:)

6 σχόλια:

  1. μμμμμμ
    πολλά ωραίο τζιαι εύκολο.τζιαι πρέπει να εν τζιαι δροσερό με το γιαούρτι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θα δοκιμαστεί άμεσα, φαίνεται μούρλια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φαίνετε ωραίο τζιαι εύκολο,χμ μιαμ,μιαμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς όλους, είναι είναι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος14/3/12, 2:32 μ.μ.

    το ψηνουμε μετα με το γιαουρτι στο φουρνο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όχι, δεν ψήνεται τίποτα μετά τη "συναρμολόγηση". Ο κιμάς θα είναι ήδη ψημένος! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή