13 Δεκεμβρίου 2009

Γιουβαρλάκια


Ο Χειμώνας μπήκε για τα καλά και μια σουπίτσα (σουππούα) μην ξεχνιόμαστε και εμείς οι κύπριοι της (καλαμαριάς)

Γιουβαρλάκια έφτιαξα σήμερα αυτά θα σας βάλω.
Υλικά
1/1/2 κιλό κιμά ανάμικτο χοιρινό και μοσχαρίσιο
3 κρεμμύδια
Μπόλικο μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι(προαιρετικό)
2 λεμόνια
3 αυγά
λίγο λάδι
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι

Κατασκευή (έβαλα εκτέλεση αλλά δεν μου αρέσει αυτή η λέξη, όπως και να τη δω)

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό μέχρι τη μέση (να είναι μεγάλη η κατσαρόλα,εγώ τα έβαλα στη χύτρα) ρίχνουμε αλάτι και λίγο λάδι και το βάζουμε να βράσει.
Σε μια λεκάνη βάζουμε τον κιμά,
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό
Προσθέτουμε το ρύζι
Βάζουμε το αλάτι το πιπέρι ,το ένα αυγό και το χυμό από το μισό λεμόνι.
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και αφού έχει βράσει και το νερό πλάθουμε μπαλάκια και τα ρίχνουμε μέσα πριν κλείσουμε τη κατσαρόλα βγάζουμε τον αφρό με μια τρυπητή κουτάλα.
Σε περίπου μισή ώρα είναι έτοιμα και τα αβγοκόβουμε με τα δυο αυγά και το ενάμιση λεμόνι ,αν και το αβγολέμονο το φτιάχνει ο καθένας όπως του αρέσει μπορεί να προσθέσει ή να αφαιρέσει υλικά.

10 σχόλια:

  1. Ωραίο φαγητό για αυτές τις ημέρες με το κρύο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μας άνοιξες την όρεξη τώρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δοκίμασε να βάλεις και λιγάκι άνηθο την επόμενη φορά. Ενδιαφέρουσα παραλλαγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρόνια Πολλα και καλά... Καλή χρονιά να έχεις... φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πανδώρα

    Ράνερ

    Πένητα

    Νίκη

    Χρόνια πολλά σε όλους και καλή χρονιά να έχετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλή χρονιά με υγεία, ευτυχία πολλές χαρές και δημιουργικότητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ☆☆♥░▓▓▓▓▓░░░░▓▓▓▓▓░░░▓▓░░░░▓▓▓▓▓░░░♫░░☆☆ ☆☆░░░♫░░▓▓░░▓░░░░░▓░▓▓▓░░░▓░░░░░▓░░░░♥☆☆ ☆☆░░♥░░░▓▓░░▓░░░░░▓░░░▓░░░▓░░░░░▓░░░♫☆☆ ☆☆░♫░░▓▓░░░░▓░░░░░▓░░░▓░░░▓░░░░░▓░♫░░☆☆ ☆☆░░░▓▓░░░░░▓░░░░░▓░░░▓░░░▓░░░░░▓░░░♥░☆☆ ☆☆░♥▓▓░░░░░░▓░░░░░▓░░░▓░░░▓░░░░░▓░░♫░☆☆ ☆☆♫░▓▓▓▓▓▓░░░▓▓...▓▓▓░░░▓▓▓░░░▓▓▓▓▓░░░░♥░
    ΕΥΤΥΧΙΑ ....ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΗΜΕΡΕΣ.. ΤΟ 2010 ΝΑ ΕΙNAI H ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ!!!...

    Κώστας
    vloutis.blogspot.com
    vloutis.wordpress.com
    facebook.com/kostasvloutis
    twitter.com/kostasvloutis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. καλη χρονια και ευτυχισμενο το 2010
    εγω σουπα ... ουτε με 40 πυρετο, τα παιδια μου ομως τις λατρευουν!!!!
    περνα απο το μπλογκ μου να παραλαβεις το βραβειο σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ξέρετε οτι αυτό το φαγητό είναι ..Μακεδονίτικο και αν μου επιτρέπετε στα γιουβαρλάκια δεν μπαίνει ποτέ χοιρινός κιμάς.Συγνώμη για την παρέμβαση , μη παρεξηγήσετε την παρατήρηση μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή