Έβαλα όμως και τη δική μου πινελιά μέσα
Συστατικά:
- 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει
- 1/2 φλυντζάνι ζάχαρη
- 1 αβγό
- 1/2 φλυντζάνι γάλα
- 1/2 φλυντζάνι μαργαρίνη σοφτ
- 1 φλυντζάνι μπανάνες λιωμένες
- 1 φλυντζάνι "ψηφίδες σοκολάτας αλευρομένες ελαφρώς".
Οδηγίες:
1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά με το κουτάλι
Εδώ λοιπόν λέει με το κουτάλι αλλά πιστεύω ότι ένα χεράκι το θέλει τζιαι εμπειράζει αν κολλιτσιάζει. Εγώ ανακάτεψα το λλίο με το σιέρι τζιαι μετά που έβαλα τη λιωμένη μπανάνα με τη νουτέλα ανακάτεψα με το κουτάλι. Αφαιρείς ό,τι έμεινε πάνω στο σιέρι σου με το κουτάλι (δεν είναι πολύ καλή ιδέα να φας ωμό αβγό πάντως-κυκλοφορεί και σαλμονέλα)
2. Το μείγμα μας δεν πρέπει να είναι λείο.
Σωστός
3. Μοιράζουμε το μείγμα σε χάρτινες θηκούλες ή σε υποδοχές φόρμας για muffins, γεμίζοντας μέχρι τα 2/3.
4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25'-30'.
Περίμενα ότι θα φουσκώσουν παραπάνω (είδες το αλεύρι που ΔΕΝ φουσκώνει μόνο του;;) αλλά στη γεύση είναι ωραία! Νομίζω είναι καλύτερα να τα βγάλεις όσο είναι ακόμα λίγο υγρά μέσα, μην είναι τελείως τούβλο!
Επόμενη στάση: μπανάνα μιλκ-σεικ (μίνι-πίμερ σ'αγαπώ)!
Διόρθωση 17 Σεπτέμβρη 2010:
Μόλις εξανάκαμα τούτα τα μάφινς και εσυνειδητοποίησα ότι για να φουσκώσουν χρειάζεται ΟΧΙ ΜΟΝΟ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, αλλά ΚΑΙ μαγειρική σόδα (από μισό εως ένα κουταλάκι) ΚΑΙ μπέικιν πάουντερ (ένα κουταλάκι). Μόνο τότε φουσκώνουν!
Καλό χειμώνα!
nice:-D
ΑπάντησηΔιαγραφήpolla homely se vriskw twra teleutaia cousin!
Emenan pale h zaxaroplastiki en mou perna, alla touth h syntagh en ontws polla eukolh... mporei na th dokimasw.
Γιάμιιιιιιιιιιιιιιι :))))
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίδες ξαδέρφιν; Τωρά που νιώθω ότι είμαι στον τόπον τον καλόν!!
ΑπάντησηΔιαγραφή:)
ναι φαίνουνται πολλά ωραία και εύκολα. σκέφτουμαι τίποτες για διακόσμηση
ΑπάντησηΔιαγραφήΕντάξει, δέχουμαι :Ρ
ΑπάντησηΔιαγραφήΜοιάζει φάση με τα δικά μου, αλλά εμέναν ήταν άνευ choco-loco κατάσταση. Νεξτ τάιμ έννα δοκιμάσω τζαι ΜΕ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντως εμένα κάθε φορά φκαίνουν πελώρια!!!!!!
Κοπέλια έκαμα μια διόρθωση πάνω στη συνταγή! Όι ξαπολώ το!
ΑπάντησηΔιαγραφή:)
Εν ωραία τα μαφινς σου αλλα να καμουμε και μια μικρη διόρθωση ως προς το θεμα χρονου γιατι στη μιση ώρα μάλλον εν να γινουν πέτρα! 20 λεπτα εν αρκετα για μικρα κεικς! Για το φούσκωμα εγω εβαλα ενα κουταλακι μαγειρική σόδα κ έναμιση baking poweder k eginan terastia! Επια να βάλω τζιαι βαλα! Φιλια
ΑπάντησηΔιαγραφήTo site einai fobero gia na ma8eis kypriaka...eyxaristw
ΑπάντησηΔιαγραφή