27 Απριλίου 2010

Πανεύκολα muffins μπανάνα-σοκολάτα

Η μάμα του Πέιπ επιμένει να μας κοττά πράματα που την άκρα. Τίπικαλ οφ σίπριοτ μάδερς, θα μου πεις. Εγώ πρόβλημα δεν έχω, άλλωστε το ταμείον είναι μείον και οποιαδήποτε προσφορά είναι ευπρόσδεκτη γιατί έρχεται και καλοκαίρι και θέλουμε και λεφτά για διακοπές. Στεναχωριέμαι όμως να βλέπω πράματα να χαλούν γιατί εν τα τρώμε. Ήρτε λοιπόν τις προάλλες ο Πέιπ που σπίτι του με μια τσάντα μπανάνες! Παρόλο όμως που μου αρέσκουν πολλά, είπα να τις αποφύγω γιατί υποτίθεται ότι επιδεινώνουν ή τελοσπάντων έχουν σχέση με τις ημικρανίες/πονοκεφάλους από τις οποίες υποφέρω τον τελευταίο χρόνο. Τζιαι επειδή εν εμπορούσα να τις βλέπω να σαπίζουν, αποφάσισα να κάμω κάτι και αυτό το κάτι θα ήταν κέικ. Ψάχνοντας συνταγές για κέικ, πέτυχα τούτη την εύκολη στο ίντερνετ. Είναι, καθώς γράφει, από το βιβλίο της Αλεξίας Αλεξιάδου "ονειρικές γεύσεις" και εγώ την βρήκα στο www.sintagespareas.gr
Έβαλα όμως και τη δική μου πινελιά μέσα

Συστατικά:

  • 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει
  • 1/2 φλυντζάνι ζάχαρη
  • 1 αβγό
  • 1/2 φλυντζάνι γάλα
  • 1/2 φλυντζάνι μαργαρίνη σοφτ
  • 1 φλυντζάνι μπανάνες λιωμένες
  • 1 φλυντζάνι "ψηφίδες σοκολάτας αλευρομένες ελαφρώς".
Δεν είχα αλεύρι που φουσκώνει γι'αυτό έβαλα κανονικό και πρόσθεσα λίγο μπέικιν πάουτερ. Μαργαρίνη έβαλα I can't believe it's not butter (!!) και δεν είχα "ψηφίδες σοκολάτας"(!) και έβαλα νουτέλα!!

Οδηγίες:

1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά με το κουτάλι


Εδώ λοιπόν λέει με το κουτάλι αλλά πιστεύω ότι ένα χεράκι το θέλει τζιαι εμπειράζει αν κολλιτσιάζει. Εγώ ανακάτεψα το λλίο με το σιέρι τζιαι μετά που έβαλα τη λιωμένη μπανάνα με τη νουτέλα ανακάτεψα με το κουτάλι. Αφαιρείς ό,τι έμεινε πάνω στο σιέρι σου με το κουτάλι (δεν είναι πολύ καλή ιδέα να φας ωμό αβγό πάντως-κυκλοφορεί και σαλμονέλα)

2. Το μείγμα μας δεν πρέπει να είναι λείο.
Σωστός

3. Μοιράζουμε το μείγμα σε χάρτινες θηκούλες ή σε υποδοχές φόρμας για muffins, γεμίζοντας μέχρι τα 2/3.


4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25'-30'.

Περίμενα ότι θα φουσκώσουν παραπάνω (είδες το αλεύρι που ΔΕΝ φουσκώνει μόνο του;;) αλλά στη γεύση είναι ωραία! Νομίζω είναι καλύτερα να τα βγάλεις όσο είναι ακόμα λίγο υγρά μέσα, μην είναι τελείως τούβλο!


Επόμενη στάση: μπανάνα μιλκ-σεικ (μίνι-πίμερ σ'αγαπώ)!

Διόρθωση 17 Σεπτέμβρη 2010:
Μόλις εξανάκαμα τούτα τα μάφινς και εσυνειδητοποίησα ότι για να φουσκώσουν χρειάζεται ΟΧΙ ΜΟΝΟ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, αλλά ΚΑΙ μαγειρική σόδα (από μισό εως ένα κουταλάκι) ΚΑΙ μπέικιν πάουντερ (ένα κουταλάκι). Μόνο τότε φουσκώνουν!

Καλό χειμώνα!

9 σχόλια:

  1. nice:-D
    polla homely se vriskw twra teleutaia cousin!
    Emenan pale h zaxaroplastiki en mou perna, alla touth h syntagh en ontws polla eukolh... mporei na th dokimasw.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιάμιιιιιιιιιιιιιιι :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είδες ξαδέρφιν; Τωρά που νιώθω ότι είμαι στον τόπον τον καλόν!!
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ναι φαίνουνται πολλά ωραία και εύκολα. σκέφτουμαι τίποτες για διακόσμηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μοιάζει φάση με τα δικά μου, αλλά εμέναν ήταν άνευ choco-loco κατάσταση. Νεξτ τάιμ έννα δοκιμάσω τζαι ΜΕ.
    Πάντως εμένα κάθε φορά φκαίνουν πελώρια!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κοπέλια έκαμα μια διόρθωση πάνω στη συνταγή! Όι ξαπολώ το!
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος23/7/12, 1:02 μ.μ.

    Εν ωραία τα μαφινς σου αλλα να καμουμε και μια μικρη διόρθωση ως προς το θεμα χρονου γιατι στη μιση ώρα μάλλον εν να γινουν πέτρα! 20 λεπτα εν αρκετα για μικρα κεικς! Για το φούσκωμα εγω εβαλα ενα κουταλακι μαγειρική σόδα κ έναμιση baking poweder k eginan terastia! Επια να βάλω τζιαι βαλα! Φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος12/3/13, 5:50 μ.μ.

    To site einai fobero gia na ma8eis kypriaka...eyxaristw

    ΑπάντησηΔιαγραφή