Με τον Αντώνην είπαμεν να κάμουμεν πίτσαν εψές. Με 600γρ. αλεύριν εφκάλαμεν 3 μεγάλες πίτσες τζιαι έναν καραόλον. Για την ζύμην δέτε την συνταγή που δαμαί.
Πίτσα η πρώτη
Πας την πρώτην πίτσαν εβάλαμεν:
Κολοκούιν πράσινον κομμένον φέττες τζιαι ψημένον που πριν
Αντζούγιες
Αγκιναρούες
Ελιές
Μοτσαρέλλα
Πίτσα η δεύτερη
Για τη δεύτερην εψήσαμεν που πριν μισόν κολότζιν στον φούρνο με βούτυρο, σκόρτο τζιαι σπατζιάν μες το λουκκούιν του. Ελιώσαμεν το πας την ζύμην (αντί για τομάτα δηλαδή) τζιαι πουπάνω εβάλαμεν:
Φύλλα σπατζιάν
Κρεμμύδι κότσινον
Τυριν μπρί
Βαλσάμικον ξύδιν
Πίτσα η τρίτη
Την τρίτην εκάμαμεν την μισήν-μισήν με ό,τι αρτήρησεν. Εβάλαμεν πας την μισήν αντζούγιες, τζιαι πας την άλλην μισήν ιταλικόν χαμ.
Φρέσκες τομάτες
Αγκινάρες
Κρεμμύδι κότσινο
λλία κομμάθκια παρμεζάνα (το καφκάλλιν της)
Μοτσαρέλλα
Το καραολούιν έκαμα το της κόρης μου με το ζυμάριν που αρτήρισεν, εκάμεν χάζιν, έψησα το τζιαι έφαν το (ώσπου να στραφούμεν Κύπρον τζιαι να φάει κανονικούς καραόλους πάλαι).
Οι πίτσες εγινήκαν ούλλες μέλιν. Ήταν να σας πω να κοπιάσετε αλλά εκάμαμεν τες γυαλλίν.
Να σημειώσω ότι η δεύτερη πίτσα με το κολότζιν κανονικά εν με τυρίν την αίγιας που γίνεται (πάει της πάρα πολλά), αλλά επειδή εν είχαμεν, εβάλαμεν μπρί. Εφάμεν την ούλλην μονοφάτσιν πάντως. Επίσης αντί για σπατζιά, πάει πολλά τζαι το λασμαρίν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπαναϊα μου εννά με κάμεις να πάω να κάμω ζύμη πίτσας τωρά όμως!!
ΑπάντησηΔιαγραφήτρε οριζινάλ! έσιετε τζιεσείς πολλά κολοκούθκια α;
ΑπάντησηΔιαγραφήναι αλλά υποψιάζουμαι δακάτω φέρνουν τα που έξω...
ΑπάντησηΔιαγραφήmmmmm
ΑπάντησηΔιαγραφήeidika h spatzia se syndiasmo me brie...
οπως παντα μου βαζεις σε σκεψεις!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήλατρευω τις πιτσες και δεν εχω φαει καμια με τα δικα σου υλικα, θελω να τις δοκιμασω και τις 3
και τωρα... η ερωτηση.... τι ειναι Φύλλα σπατζιάν??? ολα τα αλλα τα καταλαβα αλλα εδω κολλησα!!!
χε χε, η σπατζιά, της σπατζιάς. Φασκόμηλο.
ΑπάντησηΔιαγραφή