15 Νοεμβρίου 2010

Κριθαράκι με συκωτάκια κοτόπουλου

Θα χρειαστούμε: 
  • 300γρ. συκωτάκια κοτόπουλου
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι 
  • 3/4 ποτ. κριθαράκι 
  • νερό
  • 1/2 ποτ. κρασί (προαιρετικά) 
  • ελαιόλαδο
  • ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • πινόλια (κουκουνάρια) 
  • βρασμένα κάστανα
  • αλάτι, πιπέρι, κανέλα

Εκτέλεση: 
Σε αντικολλητικό, λίγο βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
Μόλις γίνει ημιδιαφανές και πριν ξεκινήσει να ροδίζει, βάζουμε μέσα και τα συκωτάκια, τα οποία έχουμε κόψει σε 4-5 κομμάτια το καθένα (ή κατά προτίμηση).

Όταν φαίνονται να έχουν μισοψηθεί, προσθέτουμε και το κριθαράκι και ανακατεύουμε συχνά μέχρι να γυαλίσει.

Ακολούθως προσθέτουμε το νερό και το κρασί μας (μπορούμε να βάλουμε τα υγρά σε δύο ή τρεις δόσεις, σαν σε ρυζότο), αλατοπίπερο και λίγη κανέλα.
Όταν το κριθαράκι έχει απορροφήσει σχεδόν όλα τα υγρά, προσθέτουμε τα πινόλια και τα κάστανα. Τέλος, όταν κατεβάσουμε το φαΐ απ' τη φωτιά, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. 




13 σχόλια:

  1. Αμάν Λένη μου τί μου αθθύμισες...νάσαι καλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολλά καλόν. Τζαι έναν λαιμούδιν έτσι για να ποσκολιούμαστεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. kori mou??? elyshiasa!!!!!! prepei na to kamw opwsdipote

    dixa tes kounnes afineis me?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. απαναια μου ιντα φαουιν μελιν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μάριε, τζαι'σύ καλύττερα!

    Αντώνη, χεχε άμα σου βρίσκεται λαιμούδι εν καλά!

    Sike, αφήνω σε καλό :Ρ

    Postbabylon, εσύ τα μύδια, εγώ το κριθαράκι. Δέχεσαι; :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Leni, eimai mesa!

    na rotisw omos kati...
    ta sikotakia panta fkainoun mou llio stegna, eshei kanena kolpo na minoun zoumera??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εν έχω υπόψη μου τίποτε. Νομίζω εν η σύσταση του συκωτιού που φταίει. Είπα σου όμως, εν καλύτερα να μεν σωταριστούν μέχρι ψησίματος, να μείνει λλίο γαιματούι μέσα τζαι να ψηθούν ύστερα μες στα ζουμιά. Έτσι εκαταλήξαν καλά, εν ήταν πολλά σκληρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος26/11/10, 5:03 μ.μ.

    fainetai apsogo
    poso nero valloumen?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμε/-η, κάθε φορά ίσα που να χώνει το κριθαράκι. Συνήθως τα υγρά στο κριθαράκι εν 2:1, αλλά αν το θέλεις λίγο πιο λασπωτό βάλε λίγο περισσότερο. Καλή όρεξη! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Twra tha kamw review giati eixa 3iasei!! Anw exw na pw oti aftosxediasa me to krasi p en i3era an itan kokkino i aspro je eixa valei kokkino je itan polla wraio! Episis allo simantiko fact en oti eixan leipsei pou to kreopwleio ta sykwtakia kotopoullou...Je ekama ta me mosxarisio....Delish!!! Thanks!

    ΑπάντησηΔιαγραφή