5 Δεκεμβρίου 2010

Πουργούρι με μπιφτέκια.

Μπιφτέκια και πουργούρι

Για το πουργούρι
1 κρεμύδι
1 μπαλίτσα φιδέ 
1 φλιτζάνι πουργούρι
2 φλυτζάνια νερό λίγο ελαιόλαδο
Ντομάτα φρέσκια ή έτοιμη
  Βάζουμε το λάδι στη κατσαρόλα ,προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και  με το χέρι σπάμε τη μπαλίτσα του φιδέ.
Τα σοτάρομαι μέχρι να ροδίσουν λίγο ρίχνουμε τα δυο φλυτζάνια νερό και  τη ντομάτα και μόλις ζεσταθεί λίγο βάζουμε το πουργούρι ,μην το αφήσετε  πολύ στη φωτιά μόλις πάρει βράσει κατεβάστε το και σκεπάστε το .


Μπιφτέκια με σάλτσα
 Κιμά 
2 -3 κρεμμύδια
Μαϊντανό
 Αλάτι ,πιπέρι κανέλα
 2 αυγά
 1 φέτα ψωμί μεγάλη.
λίγο λάδι.
Εγώ είχα κιμά μοσχαρίσιο,συνήθως βάζω ανάμικτο με χοιρινό μας αρέσει πιο πολύ.
 Ανακατώνουμε όλα τα υλικά και λαδώνουμε το ταψί ,πλάθουμε τα μπιφτέκια όχι πολύ μεγάλα και ρίχνουμε λίγο λάδι και σε ένα μπολ διαλύουμε πελτέ ή πούμαρο με νερό και το ρίχνουμε πάνω στα μπιφτέκια ,να μη τα σκεπάσει  πολύ η σάλτσα. 
 Τα σερβίρετε με γιαούρτι.
 Καλή σας όρεξη.

1 σχόλιο: