10 Μαΐου 2011

Χαλλουμόπιττες




Σε 4 φλυτζάνια αλεύρι ανακατώνουμε 4 κουταλάκια μαγιά. Ζυμώνουμε με νερό θερμοκρασίας σώματος για να γίνει ένα ωραίο ζυμάρι. Σhεπάζουμεν την κούπα με το ζυμάρι με μία σακούλα τζαι μια πετσέτα για να κρατήσει υγρασία τζαι να σηκωθεί το ζυμάρι. Σαν περιμένουμε, ψιλοκόφκουμε κρεμμυδάκια φρέσκα τζαι χαλλούμι όσο θέλουμέν.







Όταν εν έτοιμο το ζυμάρι βάλλουμε το χαλλούμι τζαι τα κρεμμυδάκια μέσα τζαι κάμποσο θκυόσμη. Εγώ έβαλλα ξερόν που το κήπο του παππού μου αλλά τζαι φρέσκος πάει πολλά. Βάλλουμεν άλας όσο θέλουμε τζαι 3 κουταλιές λάδι καλό. Σπάζουμε 2 αυγά τζαι βάλλουμε τζαι ένα φλυτζάνι 7up. Εγώ έβαλλα ντάιετ 7up αλλά εκαμά το παλιά τζαι με σπάρκλινγκ γουότερ τζαι πάλε εφκήκαν πολλά ωραίες. Βάλλουμε ακόμα λίο αλεύρι (~3/4 φλυτζανιού) τζαι φτιάχουμε κάτι μεταξύ ζυμαριού τζαι χυλού.





Σε ένα λαδωμένο ταψί βάλλουμε τες χαλλουμόπιτες τζαι τες ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσουν καλά. Για να σιγουρευτούμε ότι εν έτοιμες, βάλλουμε μια οδοντογλυφίδα να δούμε αν που μέσα εψηθήκαν καλά. Ώσπου να δεις ένα επεισόδιο του Νησιού θα εν έτοιμες!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου