Τούτο το τσιζκέικ το έκαμα 4 φορές πάντα με μεγάλη επιτυχία! Εκαμα το με διάφορα τοπινγκς, φρέσκες φράουλες, φρέσκα μπλούμπερις, κατεψηγμένα ράσμπεριες τζαι κατεψηγμένα μιξτ μπέρις. Τα τελευταία ήταν τα καλύτερα νομίζω.
Να σας πώ για αλλαγή πρώτα τα υλικά.
Για το μπισκότο πουκάτω:
1 πακέτο μπισκοτα Παπαδοπούλου (ειδικα τα ολικής αλέσεως φκαίνουν τέλεια!)
1 στικ βούτηρο ανάλατο δλδ 114 γρ
2 κουταλιές ζάχαρη (δοκιμάστε raw sugar) αλλά τζαι κανονική άσπρη γίνετε.
Για το τυρί
3 πακέτα κριμ τσίζ (εκαμα το και με φιλαδέλφεια αλλα τζαι άλλες μάρκες τζαι πάλε πετυχαίνει. Πολλές συνταγές λαλουν να βάλλεις το φουλ φατ. Εν λίο πελλάρα τούτο. Εγώ έκαμα το τζαι με το 1/3 less fat αλλά τζαι με 2 πακέτα 1/3 less fat τζαι ένα τέλεια fat free τζαι μια χαρά έγινε! Ούλλο φατ φρι εν εξαναέκαμα. Επίσης ενιξέρω τί επιλογές υπάρχουν στην Κύπρο/Ελλάδα ή οπουδήποτε είσαστε!)
1 ποτήρι (~200γρ) ζάχαρη άσπρη αν θέλεις να φκει ολόσαπρο αλλά τζαι με την raw sugar φκάινει πολλά ωράιο απλά λιο πιο μπεσh.
1 κουταλάκι εξτρακτ βανίλιας
4 αυγά
Για το τόπινγκ που πάνω
Ένα πακέτο φρούτα της αρεσκέια σας (~340γρ)
1 ποτήριο (~200γρ) ζάχαρη άσπρη ή raw sugar
ξύσμα απο 1 λεμόνι
2 ποτήρια νερό (400 mL)
Οδηγίες:
Βάλλετε ούλλα τα υλικά για το τοπιγκ σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Αμα βράσουν καλά χαμηλώνετε την φωτιά τζαι αφηστε τα μέχρι να μαρμελαδώσουν. Σβηστε την φωτιά τζαι αφήστε τα να κρυωσουν. Τούτο το στάδιο αν θέλετε μπορείτε να το κάμετε τζαι που την προηγούμενη ημέρα.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Αλέθετε τα μπισκότα καλά τζαι προσθέτετε τες 2 κουταλιές ζάχαρη. Λιώνετε το 1 στικ βούτηρο ανάλατο στο μαικρογουέιβ τζαι ανακατώνετε το με τα ζαχαρωμένα μπισκότα.
Απλώνετε τα σε ένα ταψι πιέζοντας καλά. Βάλλετε το στο ψυγείο.
Με raw sugar, γι'αυτό εν πιο σκούρο. |
Χτυπάτε με ένα μίξερ τα 3 πακέτα κριμ τσιζ μαζί με τα 2 ποτήρια ζάχαρη. Σιγά σιγά βάλετε μέσα ένα ένα τα αυγα τζαι χτυπάτε καλά στο ενδιάμεσο. Μετά βάλετε την βανίλια τζαι χτυπάτε ακόμα λίγο. Βάλλετε το μίγμα πάνω στην παγωμένη στρώση που μπισκότα.
Ψήστε το στους 280 βαθμούς για 10 λεπτά τζαι μετά για ~45-50 λεπτά στους 120 βαθμούς. Αμα κρυώσει βάλτε το στο ψυγείο. Εγώ πάντα το κάμνω την προγούμενη μέρα για να είναι ωραίο παγωμένο δροσερό την ημέρα που θα το καταναλώσουμε.
Μπορείτε με την μαρμελάδα που τα φρούτα να κάμετε και λίγα σχέδια για να αποκτησει γεύση. Η φώτο είναι με άσπρη ζάχαρη τζαι πριν να ψηθεί. Άμα ψηθει το χρώμα ενεν τόσο έντονο....φαίνεται απλά ένα απαλό ροζ/λιλά χρώμα. Ως τωρά μονο καλά σχόλια έχω ακούσει!!! Δοκιμαστε το. Αξίζει!!!!
Tres trehosaliastique!
ΑπάντησηΔιαγραφήμμμ τρελλαίνομαι για cheesecake. Με την πρώτη ευκαιρία θα το κάμω.
ΑπάντησηΔιαγραφήγκράθιας
επειδή εν πρόκειται ποττέ να καταφέρω αν το κάμει κανένας (Μάνα) στείλτε κανένα κομμάτι απο δώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήThanks:)
Μιαμ φαίνεται τέλειο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΡάνια, practice makes perfect :)
Ράνια δοκίμασε, έννεν τζαι τόσο δύσκολο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρας, ξέρεις αν βρίσκουμε δαμέ εξτρακτ βανίλιας; Γυρέφκω για άλλες συνταγές δλδ που εν θέλω να βάλω σκόνη.
Κατά τα άλλα θα το δοκιμάσω μες στο καλοκαίρι!
@Ινβίκτους
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν ξεχνω (τα 2 χρωστούμενα πάιρεξ)
@Μάνα
Εν το ολ τάιμ κλάσσικ τούτο....Αναμένουμε σχόλια αν το δοκιμάσεις.
@Ράνια
Ρε εν πολλά εύκολο οπως είπε τζαι η Moonlight . Δοκίμασε, μπορείς!!!
@Λενη
Θενξ! τζαι συμφωνώ!
@Moonlight
Νομίζω η ανταποκρίτρια μου στην Κύπρο (Ξιππασμένη) ήβρεν. Εν είμαι σίουρη που όμως, να μας πει η ίδια. Θυμούμαι ότι μου είπε ότι ήταν τζαι ακριβούτσικο ενω δαμέ εν φτηνό τζαι εν πιο δυσκολο να έβρεις vanilla sugar! Εμένα το εξτρακτ που τον τζαιρό που το ανακάλυψα αρέσκει μου πολλά.
@ Monnlight,
ΑπάντησηΔιαγραφήto vanilla extract vriskeis to sto section zaxaroplastikis tzame pou einai ta food colorings, kai alla extracts opos portokali, fraoula etc. En ena mikro mpoukaloudi mesa sta polla. ego to vrisko pantou, akoma kai sto carrefoure tis geitonias mou! apla thelei psaximo!!
en polla kaliteri i gevsi tou pantos para vanilla skoni
@ Monnlight,
ΑπάντησηΔιαγραφήto vanilla extract vriskeis to sto section zaxaroplastikis tzame pou einai ta food colorings, kai alla extracts opos portokali, fraoula etc. En ena mikro mpoukaloudi mesa sta polla. ego to vrisko pantou, akoma kai sto carrefoure tis geitonias mou! apla thelei psaximo!!
en polla kaliteri i gevsi tou pantos para vanilla skoni
xip, έννεν τζίνο που έχουν στην αμερική από ότι ξέρω...
ΑπάντησηΔιαγραφήτο δικό μας εν ένα αρωματικό, βάλλεις σταγόνες για να πιάσει άρωμα, το δικό τους εν πιο μ εγάλα μπουκάλια τζαι έχω την εντύπωση ότι εν πιο αραιό ή κάτι τέθκιο...
είδα τα πολλές φορές, πιάννω τζι εγώ πικραμύγδαλο για να ενισχύω μπισκότα και αμυγδαλωτά κλπ...
θενκς ένιγουεϊ!
Αν θέλεις να σου φέρουμε μεσο του γνωστού Κυπριακού φουντ τραφικινγκ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν έχω φτιάξει ποτέ ,νομίζω δεν έχω φάει και ποτέ,λες να κάνω ένα με αυτήτησυνταγής ναι!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρέπει Σταλαματιά μου να το δοκιμάσεις. Αξίζει!! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήpras, κάτι είπες έρκεται μάνα και αδερφή πάνω το καλοτζαίρι;;;; να παραγγείλω κάτι σαππλάις να διακινηθούν λαλείς;;; Έντζαιν μόνο το βανίλα έξτρακτ που επιθυμώ που το λαντ οφ πλέντι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρασινομήτωρ & αδερφες το καλοκαιρι τζαι εγω χριστουγεννα.... αν θελεις τιποτε στειλε η-μείλ! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήmille merci! hahahah!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ένα μάθημα ζαχαροπλαστικής με σοκολάτα στη σχολή Cordon Bleu του Σικάγου, έμαθα πως το βανιλλα εξτρακτ το κάνπμυ και μόνοι μας. Παίρνουμε ένα ποτήρι βότκα (μισού λίτρου) και μετά βάζεις μέσα 3 καρπούς του βανιλλόδεντρου κομμένα κατά μήκος
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://en.wikipedia.org/wiki/Vanilla
και τα βάζεις μέσα. Τα κλείνεις σε βαζάκι και μετά από τρείς μήνες έχεις έξτρακτ...
@Κοιμωμένο
ΑπάντησηΔιαγραφήπότε να κάμουμε εξτρακτ;;; :Ρ
όποτε θέλεις ρε έχω βότκα και κάθεται... καρτερά τη βανίλλια της ....
ΑπάντησηΔιαγραφή