Το 1997 επία πρώτη φορά να επισκεφτω την θεία μου τζαι τον άντρα της στην Σουηδία. Ο θειος, επειδή ηξερεν ότι μου αρέσκει η μαγειρική, επρότινε να κάμουμε μια συνταγή που είσhεν ξανακάμει τζαι άρεσεν του. Ήταν μια που τες πολλές συνταγές που είδε γραμμένη σε ένα πακέτο αλεύρι. Επαράλλαξα τα λίο, έκαμα νέες γεύσεις τζαι σας παρουσιάζω την συνταγή. Εν κάτι μεταξύ σίναμον ρολς τζαι νέινισh ή στα Κυπριακα κίφυλλα.
Ανοίουμε το φυλλο, σε ένα καλά αλευρωμένο πάγκο γιατί "πινει" το αλεύρι το ζυμάρι πολλά εύκολα. Βάλλουμε μεσα την γέμιση τζαι τον συνδιασμό της αρεσκείας μας τζαι μετά τυλίουμαι τα σε ρολό. Κοφκουμε τα όπως στις φωτογραφίες. Ψηνουμε τα μέσα σε φορμάκια χάρτινα για μαφινς/καπ-κέικς ή στα ειδικά ταψιά για καπ-κέικς/μάφινς. Ψηστε τα στους ~180 βαθμους μέχρι να ροδίσουν ωραια. Αν θέλετε για να βάλλετε λίο γκλέιζ που πάνω, ανακατώστε ζάχαρη άχνη με γάλα τζαι βάλτε λίο πουπάνω.
yummyyy kori!! anoixes mas tin orexi!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι ήταν ωραία!! Να πώ ότι ενεν ακριβώς κίφυλλα....ενεν το ίδιο ζυμάρι απλά ένιξερα τί άλλο να ονομάσω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα πω ότι δεν ξέρω τι εν το κίφυλλο αλλά άρεσε μου τζαι εμπήκε μες στο φόλντερ ΦΟΥΝΤ.
ΑπάντησηΔιαγραφήκίφυλλο εν το κυπριακό όνομα για τα Danish pastries τζαι συνήθως μοιάζουν έτσι
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://www.tasteofhome.com/Recipes/Cherry-Danish-2
Τουτα απλά λαλώ τα έτσι γιατί εχουν το ίδιο περίπου σχήμα. Μιας τζαι έφερεν το η κουβέντα, θα το βάλλω τζαι εγώ στην λίστα...να μάθω να κάμνω που τα οριτζιναλ.
xa! ήθελα να δω τί εν τα κίφυλλα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήχαχαχαχα ρολλάκια!!!
:))))))))))))))))))))))))))
Είσαι φοβερή πάντως!
Θενξ θάλασσα, να΄σαι καλά! Τζαι εσένα οι δικές σου μαγειρικές εν παν πίσω! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΩωωωωωω φαίνονται τέλειαααα! Θα τα δοκιμάσω :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΘενξ! Ελπίζω να μεν απογοητευτεις!! :)
ΑπάντησηΔιαγραφή