4 Σεπτεμβρίου 2011

Ανατολίτικο πουργούρι



Να δώσω credits στον Ρόντι Τα πιατάκια μου για αυτή τη συνταγή. Είναι πανεύκολη, πεντανόστιμη και συνοδεύει τέλεια κρέας και ψάρι.
Υλικά που θα χρειαστούμε:
2 φλιτζάνια πουργούρι
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 κύβο λαχανικών
3 φλιτζάνια νερό
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
100 γρ φυστίκια Αιγίνης καθαρισμένα και χτυπημένα αλλά όχι να γίνουν σκόνη
Μισό ρόδι καθαρισμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Πρώτα πλένουμε το πουργούρι και το αφήνουμε να στραγγίσει. Σε μέτρια φωτιά βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το πουργούρι και τα φιστίκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να γίνουν χρυσαφιά.
Προσθέτουμε το νερό, τον κύβο και το βούτυρο, το πιπέρι. Το αλάτι το αφήνουμε στο τέλος αν χρειαστεί γιατί ήδη ο κύβος είναι αλμυρός.
Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και το αφήνουμε να ψηθεί για περίπου 20 λεπτά. Αν στο μεταξύ απορροφήσει το νερό δοκιμάστε αν το πουργούρι έχει μαλακώσει, αποσύρετε από τη φωτιά, διαφορετικά προσθέστε λίγο νερό. Αποφύγετε το πολύ ανακάτεμα γιατί το πουργούρι δεν θα είναι σπυρωτό.
Το τοποθετούμε στην πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω το ρόδι.

1 σχόλιο:

  1. Γιαμ!!! Έστειλε μου η ikoumera μου το βιβλίο τζαι εν πολλά ωραίο! Θα το δοκιμάσω!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή