Εκαθάρισα τζαι έκοψα σε κύβους 3 μήλα τζαι έσμιξα τα μαζί με ένα πακέτο (~400γρ) μιξτ μπέρις κατεψηγμένα. Απλωσα τα μες το μίας χρήσης ταψι τζαι έβαλα 2 κουταλιές σιτάλευρο (κορν φλάουερ/κορν σταρτς) τζαι 1 ποτήρι ακατέργαστη ζάχαρη τζαι ανακάτωσα τα.
Για το μίγμα που πάνω (το κρισπ ή κραμπολ, οπως θέλετε πείτε το) εβαλα στο μπλεντερ 1 ποτήρι oats για να τα κόψω λίο αλλά να παραμείνουν κομματάκια. Επιασα τα oats τζαι έβαλα τα μαζι με ένα ποτήρι αλεύρι, ενα κουταλάκι κανέλλα, τζαι μισο ποτήρι "μαυρη" ζάχαρη. Έλιωσα ένα στικ βουτηρο τζαι ανακάτωσα τα για να γίνουν μια ζύμη "κράμπολ". Εβαλα μετα ψιλοκομμένα καρύδια τζαι αμύγδαλα. Επλωσα λίο λίο το μίγμα που πάνω τζαι έψησα τα στον φουρνο στους 180 βαθμους Κελσίου (350 F ή 453 Κέλβιν) μέχρι να ροδίσει καλά.
Αφηκα το μέσα στον ζεστό φουρνο ως το επόμενο πρωι που το επήρα δουλεια. Ο "Αρχων" έφαεν 3 γερές δόσεις, σχεδόν μισό ταψι μόνος του! Αρεσεν του πολλά είπεν! Γενικα εν ήταν καθόλου γλυκο...ήταν ότι έπρεπε. Εν τζαι χαμηλή σε λιπαρα συνταγή (1 στικ βουτηρο σε ενα αρκετα μεγάλο ταψι). Νομίζω θα εσυνοδεύετουν τέλεια με παγωτό βανίλια!
Ακούεται υπέρχη και πανεύκολη! Αλλά πάντα είχα το απορία: πόσο βάρος έχει "1 στικ" βούτυρο, που είναι απ΄ότι κατάλαβα το στάνταρ μέγεθος στην Αμερική;
ΑπάντησηΔιαγραφήΘενξ! Ακριβώς έτσι ήταν νομίζω. Συνήθως γραφω ποσότητες αλλά τουτη την φορά εξιχασα, απολογουμαι. Ενα στικ βουτηρο δαμέ εν 113 γρ. :)
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://www.lionstigersandfashionohmy.com/2011/09/fresh-raspberry-crisp.html είδα το τζαι τούτο τωρά μόλις, χαίρομαι που ήμουν αφορμή!!!!! :)
ΑπάντησηΔιαγραφή@Μουνλάιτ
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ ευχαριστώ!!! :)))
Άρκησα να το κάμω, εξέχασα το κορν σταρτς και το λιο αλεύρι στο τοπ και ανακάτωσα τα αλλά εφκήκε ωραίο είπαν μ το ένα έκτο του ταψιού επίε σε λίγα λεπτά. ακόμα εν το εδοκίμασα αλλά νομίζω ήταν επιτυχία! Θένκς Πρας!
ΑπάντησηΔιαγραφήmersin
ΑπάντησηΔιαγραφήnevşehir
uşak
ataşehir
küçükçekmece
4İRC