11 Οκτωβρίου 2011

Ομελέττα του καπνιστή

Η ομελέττα δεν κατατάσσεται στα αγαπημένα μου φαγητά, σίγουρα. Μέχρι πρόσφατα, μάλιστα, σχεδόν ούτε να την μυρίσω. ΑΛλά επειδή αρέσκει του Πέιπ αυτοσχεδίασα και σας παρουσιάζω την ομέλετα του καπνιστή. Γιατί χρησιμοποιείς καπνιστό χαμ. Αλλά και μπέικον κάμνει μια χαρά! Και γιατί ο Πέιπ καπνίζει. Νταμ ιτ!

3 αβγά
3 κουταλιές γάλα
αλάτι-πιπέρι
ξερό δυόσμο
ξερό μάραθο
all-season spice
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1-2 φέτες καπνιστό χαμ (π.χ. Γρηγορίου βιρτζίνια ή Λαμπριανίδης country ham)
3 λιαστές ντομάτες συντηρημένες σε λάδι
μισό χαλλούμι τριμμένο

Ψιλοκόβεις το κρεμμύδι, το σκόρδο και το χαμ. Τα τηγανίζεις ελαφρώς, μέχρι να γίνει διάφανο το κρεμμύδι.
Χτυπάς τα αβγά, προσθέτεις την τηάνιση, τα μπαχαρικά (λιώνεις το μάραθο σε γουδί, κατα προτίμηση), τις λιαστές ντομάτες, το γάλα (για να δέσουν όλα τα υλικά) και το χαλλούμι. Φυσικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποιο τυρί σου αρέσει, τις προάλλες δεν είχα πολύ χαλούμι και έβαλα λίγο χαλούμι και λίγο κεφαλοτύρι.

Ακολουθείς τη νορμάλ διαδικασία της κυπριακής ρουστίκ ομελέτας, ελαιόλαδο στο τηγάνι (όχι πάρα πολύ μεγάλο, περίπου διαμέτρου 18 εκ. για 3 αβγά εν καλό), βάζεις το μείγμα, ανασηκώνεις τα πλάγια και γεμίζεις με το αβγό γέρνοντας το τηγάνι μέχρι να ψηθεί από κάτω. Με τη βοήθεια ενός πιάτου αναποδογυρίζεις, ψήνεις ακόμα λίγο και...βουαλά!

(και πού να σας πω που έμαθα να κάμνω και γαλλική ομελέτα ακόμα!!)

3 σχόλια:

  1. Τρόμαξα στην αρχή. Φαντάστηκα πως θα περιέχει φιλτράκια και καπνούς!! Ούτε εμένα μου αρέσουν τα αυγά. Με ενοχλεί η μυρωδιά τους. Η πρόταση σου όμως φαίνεται ενδιαφέρουσα μιας και περιέχει τόσα αρώματα. Με έπεισες λοιπόν να την δοκιμάσω:)
    Λατρεύω τον τρόπο που γράφεις. Μου φτιάχνεις πάντα την διάθεση..!!
    Καλημέρεςςςς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ Μαρία μου, να'σαι καλά! Πάντως κι εμένα που δε μου πολυαρέσει η ομελέτα, τη συγκεκριμένη την καταβροχθίζω ευχαρίστως!
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. m aresei poli afti i omeleta...tin kanw paromoia...apla vazw kai tyri kai ntomata psilokommeni xwris tous sporous.episis vazw kai xrwmatistes piperies.....vasika tin kanw san pitsa!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή