31 Οκτωβρίου 2011

Η καλύτερη πρασόσουπα

Μα νομίζω εν τζιαρός που φκάιννουν τα πράσα τωρά ή εν η ιδέα μου; Σήμερα ήβρα κυπριακά πράσα στον μπακάλη τζιαι ενθουσιάστηκα, συνήθως βρίσκω Ολλανδίας τζιαι εν πιάννω.
Τούτη τη σούπα έκαμνα την πέρσι το χειμώνα αρκετά, είναι ό,τι πρέπει για ορεκτικό, πραγματικά πολλά νόστιμη και όχι μια απλή χορτόσουπα. Η συνταγή είναι από τον Γαστρονόμο Σούπες, περσινό τεύχος
Για 4-6 άτομα:
Σωτάρεις 4 μεγάλα πράσα χοντροκομμένα σε ροδέλες σε ελαιόλαδο (και λίγο βουτυράκι λέω εγώ, γιατί όχι;)
Προσθέτεις και 2 πατάτες μέτριες καθαρισμένες και κομμένες σε μέτρια κομμάτια
Αφού σωταριστούν λίγο, σβήνεις με 4 ποτήρια νερό και 1 ποτήρι γάλα (εγώ βάζω ζωμό βιολογικό ή σπιτικό, αν έχω φτιάξει)
Αφήνεις να σιγοβράσουν για είκοσι λεπτά. Προσθέτεις αλάτι, πιπέρι. Αφού ψηθεί το πράσο αραιώνεις μισό φλυντζάνι γιαούρτι σε λίγο νερό και το προσθέτεις (αυτό γίνεται για να μην "κόψει" το γιαούρτι πιστεύω). Σήμερα δεν είχα γιαούρτι και έβαλα τυρί κρέμα, έκοψε λίγο αλλά μετά που τα λιώνεις δε φαίνεται τίποτε.
Λιώνεις με το μίνι πίμερ όπως είναι μέσα στην κατσαρόλα. Αν δεν έχεις, σε μπλέντερ (λίγο φασαρία το καθάρισμα).

Και βουαλά!
Καλή εβδομάδα!



1 σχόλιο: