Εσhεις ντομάτες που εν έτοιμες να χαλάσουν τζαι θέλεις να τες κάμεις σάλτσα;;;
Ερκουνται άξιππα ξένοι τζαι θέλεις να κάμεις ενα γρήγορο ορεκτικουδι;;;
Θέλεις κάτι να τσιμπουράς σαν θωρείς μια ταινία;
Λοιπόν, τρίφουμε η βάλλουμε στο μπλεντερ τες ντομάτες. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε σε λίο λάδι καλό ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι τζαι όσο σκόρδο θέλουμε. Βαλλουμε τες τριμμένες ντομάτες τζαι αλλατιζουμεν. Προσθετουμε πιπέρι αναλογα με τα γούστα μας. Αφηνουμε την σάλτσα να δέσει. Εμένα οι ντομάτες μου ήταν πολλά γλυτζιές έτσι εβαλα 2 κουταλιες λεμόνι.
Σε ενα πιατο βαθουλο ή σε ενα σκευος για ντιπ, απλώνουμε το κατσικίσιο τυρι. Για να απλωθεί πρέπει να εν σε θερμοκρασία δωματίου. Αν βιάζεστε, βραστε το στο μάικρογουέιβ για 7-10 δευτερόλεπτα.
Αμαν δέσει η σάλτσα βαλλουμεν την που πάνω που το τυρι. Βαλλουμε τζαι λίην ρίγανη που πάνω που τον κήπο της θείας που την Κύπρο. Σερβιρετε με κράκερ, πιττα, πίττα τσιπς, ψωμί ή ο,τι άλλο προτιμάτε.
Η συνταγή ενεμπνευσμένη που ένα ντιπ σε ενα αγαπημενο μικρο ελληνικο καφέ στο Σικάγο. Στο συγκεκριμένο μέρος εν σάλτσα μαρινάρα που πάνω που το κατσικίσιο τυρί τζαι μετα ψημένο σε ένα πύλινο δοχείο στο φουρνο. Νομίζω πάει του πολλά να ψηθεί λιο στο φούρνο. Την επόμενη φορά θα το δοκιμάσω έτσι.
Κοινώς, τούτο που μας επεριέγραψες είναι το "μπουγιουρντί". Για να ξέρεις τι να παραγγείλεις όταν έρτεις Θεσσαλονίκη! :D Γίνεται με φέτα τζαι πουπάνω μπορεί να έν τζαι απλά κομμένη η τομάτα. Επίσης δαμέ βάλλουν τζαι πιπεριά καυτερή πράσινη τζαι εν πολλά ωραίο!!!:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΕν εξαναήρτα Θεσσαλονίκη ετσι εν το ήξερα! Ου τωρα θέλω!! :)))
ΑπάντησηΔιαγραφήΔιαμονή free έσhεις στο δικό μου το ξενοδοχείο!! Bed, breakfast and tour included!!! Είμαστε ανοικτοί ως τον Σεπτέμβριο του 12...:)
ΑπάντησηΔιαγραφήThanks!!! Εν εχω πολύ καιρό δηλαδη....χμ....θελω παντως γιατι μονο καλά ακουσα για την Θεσσαλονίκη..
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο κατσικίσιο το τυρί, τουλάχιστο δαμέ στην Αγγλία, έσιει μια ξινάδα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΈβαλα λίο βαλσάμικο στις ντομάτες τζαι εγλυκάναν λίο.
Πολλά ωραίο πάντος
Πολλά καλη ιδέα! Εν ανάλογο με το τυρι έσhεις δίκαιο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαιρομαι που σου άρεσε! :)
Μα κόρη Πρασινάδα θέλεις να πάεις Θεσσαλονίκη για να φάεις τούτο που κάμνεις τζιαι εσού; Τζιαι φαίνετε τζιαι ωραίο!
ΑπάντησηΔιαγραφή@Σταλαματιά
ΑπάντησηΔιαγραφήΑκουσα πολλά καλά πραματα για την Θεσσαλονική γενικώς.... :))))))
ναι αλλά άλλο να το τρώεις που τα σhέρκα άλλου. εν εξανακούσετε ότι το ξένον εν πιο γλυτζίν; κάμνει τζαι δαμέ apply!
ΑπάντησηΔιαγραφήπάντως πόμπα η συνταγή!
Εσhεις δίκαιο! Το ξένο εν πιο γλυτζίν :Ρ
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλλόπως εν να το ξανακάμω μες τουτες τες μέρες! :)