26 Δεκεμβρίου 2011

Γύρος σπιτικός

Άμαν είσαι στα ξένα, λυσσιάς γύρον, αλλά γύρος πιττίν. Οπότε αυτοσχεδιάζεις. Τούντην συνταγή ήβρα την κάπου στο νέτ, εν αθθυμούμαι όμως που, συγχωράτε μου, πάντως ετροποποίησα την.

Θέλεις
Χοιρινό, κομμένο λεπτές μεγάλες φέττες. Το καλλίτερο είναι να έσιεις διάφορα κομμάθκια, σνίτσελ, λαιμό τζιαι μπέικον, για να υπάρχει τζιαι λλίη μίλλα.
(παραλλάγη με ξικοκκαλισμένο κοτόπουλλο, αλλά όι μόνο στήθος, εννα ξεράνει).
Μαρινάρεις το κρέας σε:

Πάπρικα
Ρίγανη
Θυμάρι
Αλάτι
Πιπέρι
Σκόρδο λιωμένο
Κρεμμύδι κομμένο
1 ή 2 κουταλιές ξύδι
ελαιόλαδο

Νεκατώνεις τα ούλλα τζιαι πασαλείφκεις καλά το κρέας. Αφήνεις το τουλάχιστον 6 ώρες στο ψυγείο.

Μετα βάλλεις το κρέας φέττα-φέττα τη μια πάνω που την άλλη, στα ενδιάμεσα βάλλεις ροδέλλες κρεμύδι, ώσπου να ψηλώσει. Για τελευτάια στρώση βάλλεις το μπέικον (κρέας α, όι αλλαντικό) τζιαι τυλίεις το με μαγειρικό σπάγγο να είναι αρκετα σφιχτό. Στο τέλος θα είναι ενα ρολό μεγάλο. Περίπου 20-30 εκ. Μάκρος, 10 εκ. Πλάτος τζιαι αλλο 10 ύψος.

αριστερά το χοιρινό (not kosher) , δεξιά το κοτόπουλλο (very kosher indeed). Εκ των υστέρων εσκέφτηκα ότι το κοτόπουλλο έπρεπεν να το εκάλυφκα με πέτσα κοτόπουλλου. Στερνη μου γνώση...

Προθερμάινεις το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Σε ενα ταψί βάλλεις λλίον λαδάκι τζιαι βάλλεις το «ρολό» σου πάνω. 


Η μερκά με το μπέικον πουκάτω. Ψήνεις για 30 λεπτά τζιαι μετά γυρίζεις το να κοτσινήσει το μπέικον που έβαλες που πάνω, αλλο 30 λεπτά. Σημαντικό: Κάθε κανενα 15 λεπτο, αλείφεις το με κρασί άσπρο, στο όποιο έβαλες τα ίδια καρυκευματα της μαρινάδας.

Άμαν ψηθεί φκάλλεις το σπάο τζιαι κόφκεις το λεπτες, λεπτές φέττες, με ηλεκτρικό μασιάιρι, και ιδού: Γύρος!
Η φώτο εννεν πολλά περιποιημένη, αλλά είχα τα πεθθερικά τζείντην ημέρα τζιαι εν επρόλαβα να τα στολίσω...

Πολλά καλή λύση άμαν θέλεις να ταισεις πολλούς, σέρβιρε το με πιττούες, τασιην, σαλατούα,ταλαττούρι, ότι σου αρέσκει στο γύρο ρε παιδί μου.
Μπόρεις τζιαι να το σερβίρεις με τορτίγιας τζιαι γκουακαμόλε, με πιττα λιβανέζικη τζιαι ταμπούλε, ότι σου κατεβεί!

8 σχόλια:

  1. Αλλοπως στον τουρκομαχαλα παεις μονο για τα φρυδκια σου κορη τζαι εν θωρεις τα μαειρκα γυρω σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mana
    Giro eipame oi doner, oute shawarma! Big big difference!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πωπώ!!!!Τι βλέπουν τα μάτια μου;;;Τέλειοοο και πολύ λαχταριστό!!!!Μπράβο!!!Χρόνια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απίστευτο!! πολύ ωραίος ο γύρος.
    Χρόνια πολλά και καλή πρωτοχρονιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πραγματικά,φαίνεται τέλειος ο γύρος σου!!
    Ναι,την επόμενη φορά πέτσα κοτόπουλου ον!

    Θα τον κάμω την Κυριακή που θα έχουμε κόσμο,ό,τι πρέπει!
    Θενξ!

    φιλούρες φιλούθκια φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος2/3/13, 5:07 π.μ.

    Τι γλώσσα είναι αυτή;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος27/7/13, 12:35 π.μ.

      Ανοιξε τα ματακια σου !!!
      Πανω πανω λεει ΚΥΠΡΙΑΚΟΝ ΜΠΛΟΓΚ
      Τι γλωσσα λες να ειναι

      Διαγραφή
  7. Много обичаме гръцката кухня. Благодаря Ви за рецептата! Изглежда много вкусно! Поздрави!

    ΑπάντησηΔιαγραφή