Μια παλιά συνταγή που έβαλα στο μπλογκ μου τζαι μεταφέρω τζαι δαμέ.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πολλά συχνά πεθυμώ κάτι με Κυπριακή γευση τζαι μυρωθκιάν. Για μένα μια που τες πιο Κυπριακές μυρωθκιές είναι το κρέας με ρίγανη τζαι λεμόνη. Αυτοσχεδίασα λοιπόν τζαι σας παρουσιάζω την συνταγή. Ήταν πολλά γλύορη τζαι μπορώ να πω πετυχημένη. Εγώ πάντως απόλαυσα την. Που μωρο η γιαγιά μου η Πρασινάδα έμαθεν με να τρώω μακαρόνια αλτέντε με τρύμμαν τζαι λεμόνι τζαι αν δεν βάλλω λεμόνι πάνω στα μακαρόνια μου εν τα απολαμβάνω.Έτσι τούτη η συνταγή εν εμπνευσμένη που την γιαγιά μου.
Αρχίζουμε με το να βάλλουμε περίπου μισό πακέτο μακαρόνια χωριάτικα Μιτσίδη να βράζουν. Στην περίπτωση μου τα κουβαλώ που την Κύπρο γιατί αρέσκουν μου πολλά τζαι τρώτα τζαι σκέτα με τρύμμαν που χαλλούμιν ή αναρή ξερή, θκυόσμη τζαι λεμόνι. Στην αστοσhιάν αντικαταστήστε τα με που τζείνα τα χόουλ γουίτ μακαρόνια. Ψήστε τα όσο αλτέντε τα θέλετε.
Λοιπόν, πιάννουμε 4-5 λεπτές φέτες χοιρινό μπέικον (πανσέτα που λαλούν τζαι οι εξ Ελλάδος). Κόφκουμεν τα μικρά κομματάκια τζαι τσιγαρίζουμεν τα μέρχρι να μισο-ψηθούν. Επειδή εν μικρά τζαι λεπτά κομματάκια τούτον γίνετε πολλά γλύορα. Σύρνουμε μετά μέσα 2 μικρά ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια φρέσκα.
Μετά βάλλουμεν τζαι ενα κολοκυθάκι ψιλοκομμένο. Δαμέ στην Αμέρικα έχουν κάτι κίτρινα που τα λαλουν γέλοου σκουόσh τζαι αρέσκουν μου πολλά έτσι προτιμώ τα. Έβαλλα τζαι 2 κομμάθκια λιαστή ντομάτα (απλά αποξηραμένη, όι που τζείνη που εν μες το λάδι).
Έβαλα τζαι λίον άλας. (Πιπέρι εν βάλλω γιατί επήρα που τον παπά μου τζαι πειράζει το στομάσhιν μου.)
Αφού ψηθούν καλά βάλλουμε τα μακαρόνια τα οποία μετά που εψηθήκαν, εξεπλήνα τα με νερό για να μεν κολλήσουν.
Ανακάτωσα τα τζαι άφησα τα για 2-3 λεπτά τζαι έσβησα τα με μισό λεμόνι (περίπου 4-5 κουταλιές γιατί αρέσκουν μου να εν αρκετά λεμονάτα).Έβαλλα αρκετήν ρίγανη γιατι άι λαβ ρίγανη. Εσέρβιρα τα με ελληνική φέτα που το ελληνικό σούπερμάρκετ.
Ammanamou inta faouin filenas! Tziai egw vallw lemoni sta makaronia mou, alla monon aman en kypriako-style, san touta!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνονται εξαιρετικά τα μακαρόνια της γιαγιάς!Γειά στα χέρια σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήπαναγία μου, ούλλος ο κόσμος που μιλά τελευταίως για μακαρόνια, λαλεί ότι τα τρώει με λεμόνι!
ΑπάντησηΔιαγραφήείδα τζαι 2 να τρων τα μακαρόνια του φούρνου με λεμόνι!!!!!!
καταλάβω το, γιατί τζι εγώ σε μια φάση έτρωα τα πάντα με μαγιονέζα τζι εφκάλλαν με πελλήν!
@Post
ΑπάντησηΔιαγραφήΕμένα πάλε αρέσκει μου σε ουλλα τα μακαρόνια!! :)))
@Ελένη
Σε ευχαριστώ πολύ! :))
@Μουνλάιτ
Δαμέ πάει κυριολεκτικά το "περί ορέξεως"! :)
ωωω!!!το λεμονι πανω απο ολα με επεισε!!θα το δοκιμασω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραίο το καινούριο λουκ του μπλογκ. :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο σταντ μπαι δείπνο μου είναι σπαγκέττι με λεμόνι, ελἀχιστο λάδι, πιπέρι, και παρμεζάνα. Πάντα υπάρχουν τούτα τα υλικἀ στο σπίτι μου!
teleio to neo look!
ΑπάντησηΔιαγραφή"KypriakoNNNN blog mageirikis" :P
@Cook
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο λεμόνι στις μακαρονάδες το λατρεύω!! Ελπιζω να σ'αρέσει! :)
@Αλτερ
Αφαίρα το πιπέρι τζαι έρκουμαι! :)
Θενξ! Αποφασίσαμε με την Εόλικα να γίνουμε administrators τζαι να το ανακαινίσουμε!!!
@Sike!
θενξ! :) Εν λίο το ενα τελικό ν που έβαλεν η Εόλικα ενεν;;; Θέλει αλλο 5-6;;;