23 Ιουνίου 2012

Μπράουνι καπ κέικς

Για τα κάπ κέικς:

Λιώνουμε ~350 γρ ημίγλυκια σοκολάτα (εγω εχρησιμοποιησα semi-sweet chocolate chips) μαζί με 2 στικ βούτηρο ανάλατο (δηλαδή 226 γρ).

Ανακατώνουμε καλά τζαι προσθέτουμε 3/4 του ποτηριού ζάχαρη τζαι 1 κουταλάκι αποσταγμα βανίλιας.

Προσθέτουμε3 αυγά,  ενα-ενα τζαι ανακατώνουμε καλα.

Αφού ανακατώσουμε καλα στο χέρι με μια κουταλα/σπατουλα κτλ, προσθετουμε 1.5 ποτήρια αλεύρι. Θα γινει ενα ωραιο πηχτό μειγμα που δεν θα πεφτει που την κουτάλα αμαν την αναποδογυρήσουμε.

Ψηνουμε τα καπ κέικς στους 180 βαθμούς Κελσίου για ~25-30 λεπτά ή αναλογα με το φούρνο μας. Δοκιμαζουμε το τεστ της οδοντογλυφιδας για να βεβειωθουμε οτι ναι μεν ειναι ψημένα αλλα οτι δεν τα επαραεψησαμε...Αν κολλά λιο τσας πανω στην οδοντογλυφιδα εν οκ.



Για το γλασο:

Χτυπούμε σε μίξερ χειρός, 1 πακέτο κριμ τσιζ (~230 γρ) με ενα στικ βουτηρο ανάλατο (~113 γρ).

Αφου γινει ενα ωραιο καλοχτυπημένο μειγμα, προσθέτουμε 1 κουταλάκι αποσταγμα βανίλιας τζαι ενα ποτήρι ζαχαρι άχνη.

Οταν κρυώσουν τα καπ κεικς, απλωνουμε οσο επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά επιθυμούμε. Το δικο μου ντεκορ εν πολλά ερασιτεχνικο, αλλα μια χαρα ηταν για τα λιγούρια που τα εκαταβροχθήσαν στην δουλεια.

Που πάνω εβαλα κατι chocolate chip της Nestle που εν μιχ ασπρη σοκολάτα με σοκολάτα γάλακτος για να ενσωματώνει το ασπρομαυρο συνολο.

Η συνταγή κάμνει 24 μέτριου μεγέθους καπ-κέικς.

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος21/2/13, 7:23 μ.μ.

    Ξεχνάτε τόνους! λέξεις που δεν υπαρχουν γραφεται!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος21/2/13, 7:24 μ.μ.

    χα χα χα!! ειστε για κλαματα ηλιθειοι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος19/9/13, 9:01 μ.μ.

    τι είναι στικ βούτυρο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1 στικ ή stick βουτηρο ειναι 113 γρ. Στην αμερική όλες οι μάρκες απο βούτηρο πωλούνται σε κομμάτια που χωρίζονται σε 113 γρ και αναφέρονται ως έτσι. Συνηθως εξηγω σε καθε συνταγη τι είναι αλλα σε τουτη εξιχασα το. Απολογούμαι.

      Διαγραφή