8 Ιουνίου 2012
Κέικ με βατόμουρα και Cream Cheese
Ακομα μια συνταγή με μικροαλλαγές απο το joyofbaking.com.
Για το κέικ χρειαζεται να κάμουμε 3 διαφορετικά μείγματα.
1. Κτυπούμε με το μιξερ ~60 γρ βούτηρο (δηλαδή μισο στικ για τους αναγνώστες στην Αμερικη) τζαι προσθέτουμε 1 ποτήρι ζάχαρη. Εγω έβαλα μισό ποτήρι ασπρη ζάχαρη, μισό ποτήρι ζάχαρι καστανή. Προσθέτουμε 1/2 κουταλάκι αποσταγμα βανίλιας τζαι 1 αυγο. Κτυπούμε καλα να γινουν ενα ωραί αφράτο μειγμα. Προσθέτουμε 1/3 του ποτηριου γάλα τζαι σιγα σιγα προσθέτουμε 1 ποτήρι αλέυρι, ενα κουταλάκι μπέικινγκ πάουντερ τζαι τσας άλας.
Τοποθετούμε το μειγμα σε ενα λαδωμένο ταψί.
2. Χτυπουμε με το μίξερ μας 1 πακέτο κριμ τσιζ (~230 γρ) μαζί με 1/4 του ποτηριου ζάχαρη, 1 αυγό, 1/2 κουταλάκι αποσταγμα βανίλιας, 1 κουτάλι αλεύρι τζαι ξύσμα λεμονιού. Χτυπουμε το μειγμα καλα τζαι προσθέτουμε σαν δευτερη στρώση στο ταψι που έσhει το προηγούμενο μειγμα. Εγω προσωπικά απλωσα το παντού αλλα οχι ως τέλεια στης άκριες γιατι το μειγμα 1 φουσκώνει ενω τουτο το δευτερο δεν θα φουσκωσει.
Πάνω στο κριμ τσιζ τοποθετουμε τα φρουτα της αρεσκείας σας. Εγω ειχα κατι πολλά ωραία κατεψηγμένα βατόμουρα. Η οριτζιναλ συνταγή ήταν με μπλακμπέρις (το γκούγκολ τράνσλειτ φκάλει μου τζαι τα blackberries τζαι τα raspberries ως βατόμουρα...πάντως κάμνουν τζαι τα 2 τζαι τα blueberries τζαι αμαν θέλετε τζαι τα τρία μαζι. Κάποιος που ξέρει της ελληνικές ονομασίες παρακαλώ αν έχει την καλοσύνη να μας διαφωτίσει γιατί εγω στην Αμερική κυρίως ανακάλυψα τα μουρα, τα οποία και αγαπώ).
3. Πιάνουμε το αλλο μισο στικ βουτήρου (~60 γρ) σε θερμοκρασία δωματίου (ή λια δευτερόλεπτα στο μάικρογουέιβ) τζαι ανακατώνουμε το με το χέρι μας καλα μαζι με 1/4 του ποτηριού ζάχαρη (εγω έβαλα καστανή), 1/4 του ποτηριού αλεύρι τζαι 1 κουταλάκι καλά γεμάτο κανέλα. Τουτο θα φκει ενα μειγμα που κολλά...καπως δυσκολο να το ξεφορτωθείς που τα χέρια σου. Βάλλεις κομματούθκια ποτζεί ποδά παντου, πάνω τζαι διπλα που τα φρούτα.
Ψηνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου (~350 F) για 35-40 λεπτά ή ανάλογα με τον φούρνο του καθενός.
Γινεται τέλειο συνοδευτικό για καφε! Στην δουλειά εγινε ανάρπαστο σήμερα. Για πρώτη φορά που το έκαμα εφκηκε αρκετά καλο, η φώτογραφία μου νομίζω αδικει το λίο. Καλό Σαββατοκυρίακο σε όλους!! :)
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Πολύ ωραίο Πρασινάδα μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ Έρη! :)
ΔιαγραφήΕυχαριστούμε Πρασινάδα μου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν και όντως το αδικεί λίγο η φωτογραφία,φαίνεται πολύ μιάμιμιαμ!
:))))))))))
Λεξικό:
Blackberry = Βατόμουρο
Blueberry = Μύρτιλλο
Raspberry = Σμέουρο
Να'σαι καλα ρε Μώβ! Το μύρτιλλο για να ειμαι ειλικρινής εν το εξανακουσα σαν λέξη (μα που ζώ;;) Ευχαριστώ!!! Εκατέγραψα τις λέξεις για μελλοντικά ποστ.
ΔιαγραφήΠολύ καλό φαίνεται.....
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σαβ/κο!!!
Καλό Σ/Κ και σε σένα!
ΔιαγραφήΠολύ καλό πρέπει να είναι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗταν πολυ ελαφρύ και οχι πολύ γλυκο. Οτι πρέπει με ενα καφέ! :)
ΔιαγραφήΚαλημέρα Πρασινάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο κέικ σου φαίνεται πολύ λαχταριστό!
Μ' αρέσει που συνδυάζει τυρί κρέμα με φρούτα, θα είναι πολύ ιδιαίτερο, ανάλαφρο και δροσερό!
Φιλιά!
Σε ευχαριστώ πολυ Ερμιόνη! Πολύ ανάλαφρο οντως! Να΄σαι καλα! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτο βήμα 1. γράφεις "1/2 κουταλάκι αποσταγμα ζάχαρης". Υποθέτω ότι εννοείς βανίλιας έννε;
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρία
Ναι ναι!!! Σοοοοορρυ εσασα το!! Ευχαριστώ πααααρα πολυ!
Διαγραφή