ή αλλιώς σοκολατένια καπ κέικς με γέμιση απο κρίμ τσίζ.Ακόμα μια συνταγή απο το joyofbaking.com με λιγες μικρές παρεμβάσεις δικές μου.
Για το σοκολατένιο.
Κούπα 1:
-1/3 ποτηριού φυστικέλαιο (εγω έβαλα vegetable oil).
-1 ποτήρι νερό θερμοκρασίας δωματίου
-1 κουταλάκι αποσταγμα βανίλιας
-1 κουταλάκι ξύδι (η συνταγή ελάλεν ασπρο....εγω εν είχα...εσκεφτηκα οτι το θεμα μαλλον εν το pH αρα τζαι το βαλσάμικο μαλλον κάμνει μας έτσι εβαλα βαλσάμικο!)
Κούπα 2:
-1.5 ποτήρι αλεύρι
-1 ποτήρι ζάχαρη ασπρη
-1.5 κουταλάκι σόδα (NaHCO3)
-1/3 ποτηριου semi-sweet chocolate powder
-λιγο άλας (μούττιν του κουταλακίου)
Βάζουμε τα υλικά της κούπας 2 στην κουπα 1 τζαι ανακατώνουμε καλα.
Για το κριμ τσιζ
-1/2 πακετο κριμ τσιζ (~113 γρ. Ολα τα αμερικάνικα πακέτα εν 227 γρ σε αντιθεση με την Κύπρο που καθε μάρκα έσhει διαφορετικές ποσότητες).
-1 μικρό αυγό
-1/4 ποτηριού ζάχαρη ασπρη
-αλευρι (περίπου 3-4 κουταλιες)
Σημείωση: Το αλευρι στο κριμ τσιζ το επροσθεσα εγω. Η οριτζιναλ συνταγη ελάλεν 1 πακέτο κριμ τσιζ τζαι ένα μεγάλο αυγο συν 1/3 ποτηριού ζάχαρη. Το μιγμα ομως ηταν χαλαρο τζαι εν εβουλιαζε μεσα στο σοκολατένιο οσο έπρεπε. Ετσι την δευτερη φορά που τα έκαμα, εκαμα το οπως την συνταγή που παραθέτω δαμέ ετσι το κριμ τσιζ εβουλιαξεν ωραία. Τοποθετούμε φορμες για καπ κέικς μέσα σε ταψί για καπ κέικς τζαι βαλλουμε ως τα 3/4 της φορμας το σοκολατένιο μιγμα. Με ενα κουταλάκι βαλλουμε το κριμ τσιζ στο κέντρο. Περιπου 1 κουταλάκι κριμ τσιζ ανα καπ κέικ. Καπως οπως στην φωτογραφία δίπλα.
Ψηνουμε για ~25 λεπτά (αναλογα με το φούρνο) στους 180 βαθμους Κελσίου μεχρι να περάσουν το τεστ της οδοντογλυφίδας (βαζουμε μέσα μια οδοντογλυφίδα τζαι οταν την φκαλουμε φκαινει καθαρη). Αν είναι λιγο ρευστα/μαλακά εν οκ....αμα κρυώσουν θα ειναι μια χαρά.
sounds yummy and easy, αλλά πε μου λείπουν οι οδηγίες;
ΑπάντησηΔιαγραφήkori pras, perkei na enomises oti kseroumen pou baking tziai evales mas monon ta ylika!:-p
ΑπάντησηΔιαγραφήΑφού σας δίνει την πηγή της συνταγής,κάμετε και εσείς τίποτε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠοστ μου ΤΙ εννοείς δεν ξέρεις από μπέικινγκ; τς τς τς που σένα εν το περίμενα όμως! :ΡΡ :)))))))))))))))))))
Πρασινάδα μου,φαίνονται τελεια!!! Μην θυμώσεις με τη δική μου σημερινή ανάρτηση όμως! :))))))))))))))
Είσhεν λία κενά ηταν η αλήθκεια....Εσασα την!
ΔιαγραφήΠαω να δω γιατι εν ειδα την σημερινή σου ανάρτηση ακομα....προσεχε ομως γιατί ξέρω καράτε! :Ρ
Κορούδες εσασα το! Εγραφα το εχτες στην δουλεια κατα τις 7 το απογευμα τζαι αποσυντόνιζεν με ενας με τες βλακείες του τζαι εκαμα την συνταγή χαλια! Αν έσhετε απορίες λαλειτε μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣορρυ για την συγχιση!
χχχχχ
πρώτη φορά εμπήκα δαμέσα...νιώθω οτι είμαι σε twilight zone..σοβαρά κάμνετε έτσι πράματα?πρας που τα αλήθκεια???
ΑπάντησηΔιαγραφήΕ Γουέλκαμ καλό στα Ιστομαγειρέματα τζαι τζεράστου ενα καπ κέικ! :)
ΔιαγραφήΝαι ναι ναι που τ'αλήθκεια! χαχαχαχαχα Διπλα στα tags μπορείς να έβρεις της συνταγές του καθενος, :))))))
Τέλεια!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σαβ/κο!!!
Να΄σαι καλα! Καλο Σαββατοκυρίακο και σε σενα! :))
Διαγραφή¸.•°`♥✿⊱╮
ΑπάντησηΔιαγραφήDelicioso!!!
Bom domingo!
Beijinhos.
Brasil.
¸.•°`♥✿
Bom dia a partir de Chicago!!
ΑπάντησηΔιαγραφή(ελπιζω να μεν τα εκαμε θαλασσα το γκούγκολ τράνσλέιτ! :Ρ)