1 Ιουλίου 2012

Σπιτίσια μπιφτέκια

Καλησπέρα σας! Τι κάνετε πώς είστε;
Πώς σας βρήκε η πρώτη μέρα της Προεδρίας; Δεν νιώθετε έναν Ευρωπαϊκό αέρα (φυσούσε πολύ σήμερα η αλήθεια να λέγεται...) να πνέει στο νησί του παππού του δύτη και της λαίδης Αφροδίτης; 
Η παραμονή της άφιξης της Τρόικας πώς πάει; Ετοιμαστήκατε;

Εμάς μας βρήκε (για άλλη μια μέρα) με κάρβουνα στην βεράντα! Με την ολοκλήρωση του Γιούρο αναφέρω ότι έβαλα 2 κιλά. Και αυτό γιατί δεν μπορούσα να συγκρατηθώ στα κάρβουνα του Έταιρου. Ας είναι καλά η φουκού του Λιντλ!


Σήμερα κάναμε ένα... φαντασμαγορικό μενού με αποκορύφωμα τα σπιτίσια μπιφτέκια. Τα δοκιμάσαμε πρώτη φορά χθες... ήταν λίγο άγευστα έτσι σήμερα κάναμε κάποια μοντιφικέισιονς και βγήκαν τέλεια!


Και για να μην ξεχάσουμε τη συνταγή είπαμε να την σημειώσουμε εδώ. Έχουμε και λέμε:


Υλικά για 5 μπιφτέκια:
  • 1 κιλό κιμά βοδινό (η ποιότητα του κρέατος εξαρτάται από το μπάτζετ που έχετε τζαι τον κρεοπώλη σας... το καθαρό το μπιφ που την Γαλλία εχτές ήταν 21 Ευρώπουλα το κιλό... σόρρυ - εν καλό τζαι το Κυπριακό)
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένο (χμμμμ 2-3 κουτάλια σούπας θα έλεγα - περί ορέξεως πάντα)
  • Worcestershire sauce (όσο τραβάτε)
  • Tabasco (με μέτρο αν δεν αντέχετε τα καυτερά)
  • Ελαιόλαδο (2-3 γυρούς... εν μετρούμε είπαμε)
  • 1 αβγό (ολόκληρο.... βιολογικό... οργανικό... της κότας τελοσπάντων)
  • 1/2 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 τενεκούδιν πάστα ντομάτας (π.χ. SWS το μικρούδιν το πράσινο τενεκούδι)
  • Μοσχοκάρυδο (1 κ.γ. με το μάτι)
  • Μουστάρδα σε σκόνη (2 κ.γ.)
  • Πιπέρι κόκκινο - ΚΑΥΕΝΝΕ (1 κ.γ. με το μάτι)
  • Πάπρικα (1 κ.γ. με το μάτι)
  • Πιπέρι - κάμποσο
  • Αλάτι - ανάλογα με την πίεση σας
Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολούδιν και (αφού πλύνουμε και απολυμάνουμε τα χέρια μας) αρχίζουμε να πλάθουμε όλα τα υλικά μαζί. Καπήρα / ψωμί δεν βάλαμε παρόλο που το συναντήσαμε σε διάφορες συνταγές έτσι βγήκε και πιο λάιτ η συνταγή μας!


Ψήνετε στα κάρβουνα / στο γκρίλ και σερβίρετε με ψωμούδιν (πλιζ μεν το χαλάσετε με κέτσαπ τζαι μαγιονέζες), πατατούδες, σαλατούδαν! Εντζόυ!


Στη διάθεση σας για οποιεσδήποτε διευκρινήσεις ή περαιτέρω πληροφορίες χρειάζεστε.


Τα σέβη μου
Η κουμέρα (και ο Έταιρος)

9 σχόλια:

  1. Παρακαλώ οταν θα με καλέσετε θέλω που τουτα αλλα με λιο πιπερι...πειραζει με! :)))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Pras - no worries / got your back girl!

    @Paraskevi - Thank you :)

    @ Kantharos - Βγαίνουν 15 μικρά ή 5 μεγάλα μπέργκερς για καλοφαγάδες (το μέσο μπιφτέκι στα μπέργκερ μπαρς είναι 250γρ)

    @Vaso - Thank you :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Klasikes axies:D Ti kalitero apo spitika biftekia me ola ta giro giro mazi (patatoules , salatoules , saltsoules ktl)
    Poli xaroumeno site !

    www.spoon-stories.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος12/3/13, 9:46 μ.μ.

    Pou mporo na vro to worcestershire sauce.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Kalimera!

    Worcestershire sauce (synithws to lene Worcester / proferetai wooster sauce) yparxei se ola ta supermarket se gialino mpoukalaki (exei kafe-mavro xrwma to sauce kai einai poly refsto)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος13/3/13, 10:36 π.μ.

    Kalimera

    Vrika to Worcester alla nomiza pos itan diaforetiko

    Euxaristo

    ΑπάντησηΔιαγραφή