4 Νοεμβρίου 2012

Au Gratin - the light version

Au Gratin - the light version

Αφιερωμένο στη Μωβ

3 καρότα
2 μελιτζάνες
3 κολοκυθάκια
1 κρεμμύδι
1/3 φλ. τυρί τριμμένο
αλάτι - πιπέρι - ρίγανη

Για τη μπεσαμέλ:
300γρ. γάλα (θερμοκρασία δωματίου)
3 κ.σ. αλεύρι
2 κ.σ. μαργαρίνη
μοσχοκάρυδο

Βράζουμε τα λαχανικά (σε κατσαρόλα ή ατμό) μέχρι να μαλακώσουν. Τα κόβουμε σε λωρίδες, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με το κρεμμύδι και τη ρίγανη. Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι σε στρώσεις.

Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ: λιώνουμε τη μαργαρίνη και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε το γάλα και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Βάζουμε τη μπεσαμέλ πάνω από τα λαχανικά και προσθέτουμε το τυρί. Ψήνουμε για 10-15 λεπτά στο φούρνο.



* Τα λαχανικά μπορούν να διαφέρουν ανάλογα με τα γούστα σας :)

1 σχόλιο: