Ευχαριστώ την Πρασινάδα που με προσκάλεσε να σας παρουσιάσω την εύκολη μηλόπιτα μου. Την συνταγή, μου την έδωσε παλιά, μιά φίλη. Έκαμα της κάποιες μετατροπές τις οποίες σημειώνω με αστερίσκο (*).
Υλικά:
Γέμιση:
5-6 μήλα μέτρια προς μεγάλα
1 κυδώνι μεγάλο ή 2 κτσ μαρμελλάδα χρυσόμηλο (με κομματάκια χρυσόμηλου) ή 2 κτσ γλυκό κκεράζι ή σταφύλι* (δικές μου παραλλαγές, εν υπήρχαν στην αρχική συνταγή)
1/2 ποτήρι σιρόπι* (η αρχική συνταγή ήθελε 1 κουταλιά ζάχαρη)
λίγο μπράντυ ή κονιάκ* (η αρχική συνταγή ήθελε λίγο λεμόνι)
λίγη κανέλα
Ζύμη
1 ποτήρι σπορέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
4 αυγά (μπορείτε να την κάμετε νηστίσιμη αντικαθιστώντας με χυμό πορτοκάλι, όσον πάρει)
1 ποτήρι και 2 κτσ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κτγ Μπέϊκιν Πάουτερ
Λίγη κανέλα
1 φακελλάκι βανίλια*
ΛΙΓΟ μπράντυ ή κονιάκ*
Διαδικασία:
Καθαρίζουμε 5-6 μήλα (προτιμώ γκάλαντ ή καθιστά γιατί εν πιο γλυκόξινα) και το κυδώνι. Κόφκουμεν τα μήλα σε μικρά κομματούθκια (2εκ. επί 2εκ. επί 0,5εκ. πάχος). Αν αντί κυδώνι προτιμήσουμε γλυκά τα κόφκουμεν, επίσης, σε μικρά κομματούθκια και τα προσθέτουμε στα μήλα. Προσθέτουμε το σιρόπι (αν αντι κυδώνι ή γλυκά, χρησιμοποιήσετε μαρμελλάδα μήν προσθέσετε σιρόπι, απλά βάρτε πιο πολλή μαρμελλάδα). Προσθέτουμε το κονιάκ και την κανέλα. Ανακατεύουμε καλά και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη ζύμη.
Κτυπούμε στο μίξερ το λάδι με την ζάχαρη. Άμα λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε τα αυγά. Ρίχνουμε λίο-λίο τα αλεύρι, μαζί με το Μπ. Πάουτερ και την βανίλια. Τέλος, την κανέλα και το κονιάκ. Θα γίνει μια ημίρευστή ζύμη.
Σε ένα λαδωμένο, μέτριο, αντικολλητικο ταψί ρίχνουμε την μισή ζύμη με τέτοιο τρόπο που να καλύψει όλον τον πάτο. Τοποθετούμε με ένα μεγάλο κουτάλι όλα τα μήλα ώστε να καλύψουν την ζύμη του πάτου. Ρίχνουμε την υπόλοιπη ζύμη πάνω στα μήλα, να τα σκεπάζει.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο, στους 160 βαθμούς, φούρνο για 35 περίπου λεπτά. Πρίν την φκάλετε από τον φούρνο τρυπήστε την με ένα μασχαίρι... για να είμαστεν πάντα μέσα ;)
Στην φώτο έκαμα 1μιση δόση γιατί ήταν μεγάλο το πάρτυ, τζι έτσι εφκήκεν μου... διώροφη ;)
Γέμιση:
5-6 μήλα μέτρια προς μεγάλα
1 κυδώνι μεγάλο ή 2 κτσ μαρμελλάδα χρυσόμηλο (με κομματάκια χρυσόμηλου) ή 2 κτσ γλυκό κκεράζι ή σταφύλι* (δικές μου παραλλαγές, εν υπήρχαν στην αρχική συνταγή)
1/2 ποτήρι σιρόπι* (η αρχική συνταγή ήθελε 1 κουταλιά ζάχαρη)
λίγο μπράντυ ή κονιάκ* (η αρχική συνταγή ήθελε λίγο λεμόνι)
λίγη κανέλα
Ζύμη
1 ποτήρι σπορέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
4 αυγά (μπορείτε να την κάμετε νηστίσιμη αντικαθιστώντας με χυμό πορτοκάλι, όσον πάρει)
1 ποτήρι και 2 κτσ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κτγ Μπέϊκιν Πάουτερ
Λίγη κανέλα
1 φακελλάκι βανίλια*
ΛΙΓΟ μπράντυ ή κονιάκ*
Διαδικασία:
Καθαρίζουμε 5-6 μήλα (προτιμώ γκάλαντ ή καθιστά γιατί εν πιο γλυκόξινα) και το κυδώνι. Κόφκουμεν τα μήλα σε μικρά κομματούθκια (2εκ. επί 2εκ. επί 0,5εκ. πάχος). Αν αντί κυδώνι προτιμήσουμε γλυκά τα κόφκουμεν, επίσης, σε μικρά κομματούθκια και τα προσθέτουμε στα μήλα. Προσθέτουμε το σιρόπι (αν αντι κυδώνι ή γλυκά, χρησιμοποιήσετε μαρμελλάδα μήν προσθέσετε σιρόπι, απλά βάρτε πιο πολλή μαρμελλάδα). Προσθέτουμε το κονιάκ και την κανέλα. Ανακατεύουμε καλά και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη ζύμη.
Κτυπούμε στο μίξερ το λάδι με την ζάχαρη. Άμα λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε τα αυγά. Ρίχνουμε λίο-λίο τα αλεύρι, μαζί με το Μπ. Πάουτερ και την βανίλια. Τέλος, την κανέλα και το κονιάκ. Θα γίνει μια ημίρευστή ζύμη.
Σε ένα λαδωμένο, μέτριο, αντικολλητικο ταψί ρίχνουμε την μισή ζύμη με τέτοιο τρόπο που να καλύψει όλον τον πάτο. Τοποθετούμε με ένα μεγάλο κουτάλι όλα τα μήλα ώστε να καλύψουν την ζύμη του πάτου. Ρίχνουμε την υπόλοιπη ζύμη πάνω στα μήλα, να τα σκεπάζει.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο, στους 160 βαθμούς, φούρνο για 35 περίπου λεπτά. Πρίν την φκάλετε από τον φούρνο τρυπήστε την με ένα μασχαίρι... για να είμαστεν πάντα μέσα ;)
Γιαμ!!!!!! Ευγε Γρούτα!!! Τζαι καλωσόρισες στα Ιστομαγειρέματα!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕβαλες τζι εσυ το χερακι σου ;)
ΔιαγραφήΛοιπόν, αν εξαιρέσεις τις παραλλαγές που έχεις κάνει είναι ίδια με αυτή που κάνει η μαμά μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά είπα εγώ ότι δεν θα αφήσω ούτε ψίχουλο!
Οι παραλλαγες ειναι για να γινει πιο γλυκοξινη και λιγο πιο... ενδιαφερουσα :)
ΔιαγραφήΠολύ ωραία η μηλόπιτα αν και μ΄αρέσει δεν την φτιάχνω συχνά αυτή όμως φαίνεται πολύ εύκολη.Καλή σου μέρα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημερα :)
Διαγραφήέζησα τζαι τούτη την ημέρα... να δω τη Γρούτα να ποστάρει συνταγή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕν να' χω μονο το ονομα?
Διαγραφή>μεταξυ μας η μηλοπιτα εν ενα που τα... 2 γλυκα, που ξερω να καμνω :Ρ<
Ευκολη, δυσκολη εγω την τρωω!
ΑπάντησηΔιαγραφήWell studies have proved watermelon has similar effects as farmacia on line!
ΑπάντησηΔιαγραφήIt would also require doctors to get approval soon
for Farmacia On Line to cause numbness or a prickling sensation in the genital area, and feet.
Hopefully this is just how incredibly sexy the Zune HD interface.
Feel free to surf to my homepage be.57883.net
If you block elephants, they will take you along a winding coastal road with spectacular
ΑπάντησηΔιαγραφήviews across the sea, the course is on the second reservation you may proceed please.
On returning the car to a different part of the customer.
Here is my blog car hire paphos airport reviews
And tens of thousands of dollars on the weekdays but during the weekend, the price of the paphos car hire Hotels have a range of small colourful houses.
ΑπάντησηΔιαγραφήThese are cars that you rent, a rental car for three days, it is a new thing.
This rule also applies when you try to find out when
that date is you can see what we are talking about Russian
money laundered through Paphos Car Hire. If under 18, please have
a copy.
Here is my website - www.paphos-car-hire.com
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφή