18 Δεκεμβρίου 2012

Κουραμπιέδες



Κουραμπιέδες

Φέτος μαζί με τα παιδιά μου φτιάξαμε νοστιμότατους κουραμπιέδες από μια συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου.
Απλά υλικά και ακόμη πιο απλή και εύκολη εκτέλεση, φτιάξτε τους και θα με θυμηθείτε.

Υλικά:
300 γρ. Βούτηρο
110 γρ. Ζάχαρη άχνη
600 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ. Αμύγδαλα
30 γρ. Κονιάκ ή μαύρο ρούμι
½ κουταλάκι Β.Ρ.

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 160-170 βαθμούς και καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα χωρίς να αφαιρέσουμε το φλούδι τους για 6-7 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα χοντροκόβουμε.

Ακολούθως χτυπάμε το βούτυρο, παγωμένο από το ψυγείο, μαζί με την ζάχαρη στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για 20 λεπτά. Στην συνέχεια προσθέτουμε το κονιάκ ή το ρούμι και το αλεύρι μαζί με το Β.Ρ. και χτυπάτε για ακόμη 10 λεπτά, στο τέλος βάζουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε καλά.

Πλάθουμε στο σχήμα που θέλουμε και ψήνουμε για 20-30 λεπτά στους 160-170 βαθμούς.
Αφού τους ψήσουμε τους αφήνουμε να κρυώσουν και τους πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Απολάυστε,

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ.

Σημειώσεις:
Η συνταγή λέει για βούτυρο αγελάδας, εγώ χρησιμοποίησα φυτικό βούτυρο για λόγους νηστείας.
Πρόσθεσα  στα αμύγδαλα ελάχιστη κανέλλα και γαρύφαλλο ψιλοαλεσμένο.
Όσο περισσότερο χτυπήσουμε το βούτυρο το πιο αφράτοι θα γίνουν οι κουραμπιέδες μας.
Η τελική ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και ελαφρώς κολλώδης. Αν κολλά πάρα πολύ στα δάχτυλα μην προσθέσετε αλεύρι αλλά ζυμώστε την ακόμη λίγο.
Προσπαθούμε όσο το δυνατόν γίνετε να χρησιμοποιούμε την ίδια ποσότητα ζύμης για κάθε κουραμπιέ για να έχουμε ομοιόμορφο ψήσιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοσίευση σχολίου