6 Ιανουαρίου 2013

Μελιτζανοσαλάτα

Χαίρομαι όταν ανακαλύπτω κάποιο τρόπο να τρώω κάτι το οποίο δεν μου άρεσε μέχρι τώρα.
Έτσι μου αρέσαν και οι κολοκυθοκεφτέδες, ενώ τα κολότζια δεν μου αρέσκουν (με τα μαύρα, με τα πράσινα, με τα πορτοκαλιά).

Η μελιτζανοσαλάτα άρεσε μου πάλε τυχαία. Στα μπριζολάκια.gr πριν χρόνια, μια φορά που μάλλον είχα διάθεση για περιπέτεια.


Σήμερα αξίωσε με ο πλάστης να δοκιμάσω να κάμω δική μου, τζαι τελικά επέτυχε.

5 μελιτζάνες (μάλλον μεγάλες)
1 φλ. καφέ ελαιόλαδο
1/2 φλ. καφέ χυμό λεμόνι
1-2 κουτάλια ξίδι
2-3 σκελίδες σκόρδο
μια χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό
αν θέλετε 1-2 πιπεριές φλωρίνης κομμένες σε μικρά τετραγωνάκια
αλάτι
πιπέρι

Κόβετε το πάνω μέρος της μελιτζάνας και την κόβετε σε φέτες κατά μήκος. Περίπου 4-5 φέτες ανά μελιτζάνα. Βάζετε τις φέτες σε αλουμινόχαρνο και ψήνετε στο γκριλ για κανένα 20-25λεπτο.
Αφήνετε να κρυώσουν και βγάζετε τη φλούδα.
Τις λιώνετε στο μπλέντερ μαζί με τις σκελίδες σκόρδου.
Ανακατεύετε με το λάδι, λεμόνι, ξίδι, μαϊντανό και αν θέλετε τις πιπεριές.
Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι δοκιμάζοντας μέχρι να σας αρέσει.

Πάει με όλα τα κρεατικά στα κάρβουνα, αλλά αν ανυπομονείτε να τη δοκιμάσετε, μια φετούλα ψωμί, μια γερή στρώση μελιτζανοσαλάτας και μια σειρά λεπτές φέτες ντοματούλα δροσερή και γιάμ!

Έχω και φωτογραφικά ντοκουμέντα αλλά για κάποιο λόγο δεν με αφήνει ο μπλόγκερ να τα βάλω στο ποστ και να το δημοσιεύσω αλλά σας βεβαιώ είναι μια χαρά η συνταγή!

2 σχόλια:

  1. Τελευταία επαθεν μανια με μελιτζανοσαλατα η μπέιμπι σις ετσι αλλόπως θα την δοκιμάσω! :)))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κρίμα που δεν μπόρεσες να ανεβάσεις φωτογραφία γιατί η συνταγή φαίνεται πολύ ωραία και το αποτέλεσμα θα είναι σίγουρα γευστικότατο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή