11 Φεβρουαρίου 2013

Μακαρόνια Λούντζα-Χαλλούμι-Ντομάτα στο φούρνο

Τελικό αποτέλεσμα
Υλικά για ενα μεγάλο ταψί οπως αυτο στην φώτο:

750 γρ μακαρόνια της αρεσκείας μας.
1.5 μέτριου μεγέθους χαλλούμι
2 μεγάλες ντομάτες
1 φλυτζανάκι χυμό ντομάτας
6-7 χοντρές φέτες λούντζα κατα προτίμηση χωρκάτικη
400 mL φρεσκα κρέμα (εγω χρησιμοποιησα μια φυτική)
1 μεσαίο κρεμμύδι
Τυρί τριμμένο
αλάτι
πιπέρι (αν θέλουμε)
Ρίγανη
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο.

Μα δε τε τον τέλειο Κυριακάτικο ήλιο της Κύπρου που μου
έκαμνε παρέα σαν εκοφκα τα υλικά!
Πριν ανακατώσω καλα την σάλτσα με τα μακαρόνια.
Βάζουμε τα μακαρόνια να βράζουν τζαι σαν περιμένουμε ετοιμάζουμε την σάλτσα. Για την σάλτσα τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι σε λιγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε την λούτζα τζαι το χαλλούμι για να ροδίσουν λίγο. Προσθέτουμε τις ντομάτες κομμένες σε κύβους καθώς τζαι τον χυμό ντομάτας. Αφου ζεσταθουν προσθέτουμε την φρέσκα κρέμα, το αλάτι, και την ρίγανη.


Πριν μπουν στο φούρνο
Βάλλουμε τα βρασμένα μακαρόνια σε ένα ταψι. Προσθετουμε την σάλτσα και ανακατώνουμε καλα. Καλυπτουμε με τριμμένο τυρι και λιγη ρίγανη. Ψηνουμε στον φουρνο στους 180-200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.











4 σχόλια:

  1. τελεια φοιτητικη συνταγη! η γνωστη μακαρονια-με-οτι-εσιει-το-ερμαρι/ψυγειο. δοκιμασμενη και πετυχημενη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Toυτο εχει και theme Kυπριακο τζαι κάμνει για ξενιτεμένους φοιτητές που επεθυμήσαν την Κύπρο! :)

      Διαγραφή
  2. κόρη Πράς, με τούντο σκεφτικό πρέπει να δημιούργησεις τζιαι μακαρόνια ρόστο/χαλλούμι/τομάτα!

    (πεινωωωωω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή