3 Φεβρουαρίου 2009

Κρέας κοκκινιστό


1 1/2 κιλό κρέας μοσχαρίσιο ή χοιρινό ,καλύτερο χωρίς κόκαλα .
3 καρότα
σέλινο
2 κρεμμύδια μεγάλα
αλάτι
πιπέρι (προαιρετικό)
κανέλα (σκόνη)
Το χυμό από ένα πορτοκάλι
1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί
1 πακέτο ντοματοχυμό συμπυκνωμένο
1 ποτήρι του κρασιού λάδι (ελαιόλαδο)

Εκτέλεση
Βάζουμε το λάδι στη κατσαρόλα και ρίχνουμε το κρέας αφού το έχουμε κόψει σε μερίδες,το ανακατώνουμε λίγο και συγχρόνως ρίχνουμε τα κρεμμύδια κομμένα το σέλινο τα καρότα κομμένα και τα υπόλοιπα υλικά ,το νερό θα φροντίσετε μόλις που θα το σκεπάζει και πάλι εσείς θα κανονίσετε ,ανάλογα κατά πόσο μαλακό είναι το κρέας σας.
Το σερβίρετε με ζυμαρικό ή ρύζι πιλάφι.
Ωρα ψησίματος σε χύτρα ταχύτητας περίπου μησή ώρα με τρία τέταρτα και πάλι ανάλογα το κρέας .
Καλή όρεξη4 σχόλια:

 1. Πόση ώρα ψήσιμο χρειάζεται Σταλαματιά μου;
  (στο περίπου)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Λένι μου στη χύτρα ταχύτητας περίπου μισή ώρα με τρία τέταρτα ενάλογα και το κρέας και σε τι κατσαρόλα θα το βάλεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. τζιαι άμα έν έχεις χύτρα ταχύτητας; Πόσον νερόν σε κανονική μαείρισσα τζιαι πόσην ώρα, τζιαι σε τί φωθκιάν;

  δοκίμασε τα μακαρούνια να μεν τα βαροψήσεις όπως το 99.9% των ελλήνων τζιαι των κυπραίων. Κάμε τα όπως τους Ιταλούς (οι έλληνες θεωρούν τα ωμά). Βράζεις τα σε πολλά δυνατήν φωθκιάν με πολλύν πολλύν νερό αλατισμένο. Άμαν σφίξεις το μακαρούνιν με τον μιαλιώναν τζιαι τον δείκτην τζιαι κόφκεται τότε έιναι έτοιμον. Φκάλλεις το αμέσως τζιαι κουλιάζεις το ζουμίν. Ανακατώννεις τα λλίον αλλά δεν τους βάλλεις νερόν κρυόν να τρέξει πουπάνω τους όπως κάμνουν πολλοί για να σταματήσουν το ψήσιμον. Η εξάτμηση είναι αρκετή να τα κρυάνει κάπως τζιαι να μείνου Al dente όπως λαλούν οι Ιταλοί. Δοκίμαστα λλιόττερον ψημένα τζιαι θα δείς ότι στο τέλος θα σου αρέσουν που δεν θα είναι χυλωτά σαν την σούππαν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Άμα δεν είναι χύτρα ανοίουμε την μαείρισσα τζιαι πελλετούμεν αν εσώθη το νερό να βάλουμε τζιάλλο για να μεν γινεί το κριάς καρβουνούθκια για το καπνηστήρι.
  Τα μακαρούνια για να δεις αν είναι έτοιμα πιάνεις ένα φακκάς του πασσ τον τοίχο τζιαι αν μείνει κολημένο εν έτοιμο !!! χα χα χα

  ΑπάντησηΔιαγραφή