3 Απριλίου 2009

Γεμιστά βαζάνια με σπανάσιην τζιαι φέτταν

Υλικά2 βαζάνια (μελιτζάνες), κομμένα του μάκρου
Σπανάσιην, περίπου 1/4 κιλού
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1-2 σκόρτους, επίσης ψιλοκομμένους
Μανιταρούθκια κομμένα φέττες
1 κομμάτι τυρί φέττα (αν βάλετε κυπριακήν μεν αλατίσετε το φαΐν πολλά γιατί εν πιο αλμυρή)
Αλατοπίπερον


Κόψετε τα βαζάνια του μάκρου, βάλτε τα σ'ένα ταψί τζιαι χαράξετε τα ελαφρά όπως στην φωτογραφία. Ρίξετε τους λλίο λάδι τζιαι βάλτε τα στο φούρνο για περίπου 20-30 λεπτά. Στο μεταξύ...σε ένα τηάνι τσιγαρίστε το σκόρτο με το κρεμμύδι, βάλτε το σπανάσιην τζιαι τα μανιτάρκα τζιαι σιγοψήστε τα ώσπου να εν έτοιμα. Βάλτε τη φέττα κομμαθκιασμένην, αλατοπίπερο τζιαι ανακατώστε για 2-3 λεπτά.



Φκάλτε τα βαζάνια που το φούρνο τζιαι λιώστε τα στη μέση ελαφρά με το πηρούνι να γίνουν σαν τη βάρκα του παππού μου του Κωστή. Βάλτε μέσα τη γέμιση σας τζιαι επιστρέψετε τα στο φούρνο για 15 λεπτά. Έτοιμοι, σερβίρεται με ρυζούιν ή πουρκουρούιν...



3 σχόλια:

  1. τι ειναι το πουρκουρούιν, κανένα πληγούρι; τι;

    μην αρχίσω και γω τα βαριά μακεδονικά και δεν βρίσκουμε άκρη, την βαβυλωνία μου μέσα!!!!.....χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραία φαίνονται τα βαζάνια σου με τη συγκεκριμένη γέμιση.
    Το πορκουρούι ναι είναι το πληγούρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. βλέπω το μήνυμα έφτασε μισό, τι κακό ή διπλά θα φεύγουν τα μηνύματα ή μισα

    πριν ρωτήσω για το πορκουρούι, έγραφα πόσο ωραίες είναι οι μελιτζάνες, και αφού είναι με μανιτάρια και τυρί θα είναι σίγουρα πεντανόστιμες

    είχα πελάτισες κοπελίτσες Κύπριες, που σπούδαζαν στη Θεσσαλονίκη, και δε μπορώ να πω, επίτηδες τις έβαζα και μιλούσαν κυπριακα για να δω πόσα καταλαβαίνω, καταλαβαίνω πολλά μπορώ να πω, αν μιλά κανενας παππούς και γρήγορα τότε βαβυλωνία

    καληνύχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή