Σπανάσιην, περίπου 1/4 κιλού
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1-2 σκόρτους, επίσης ψιλοκομμένους
Μανιταρούθκια κομμένα φέττες
1 κομμάτι τυρί φέττα (αν βάλετε κυπριακήν μεν αλατίσετε το φαΐν πολλά γιατί εν πιο αλμυρή)
Αλατοπίπερον
Κόψετε τα βαζάνια του μάκρου, βάλτε τα σ'ένα ταψί τζιαι χαράξετε τα ελαφρά όπως στην φωτογραφία. Ρίξετε τους λλίο λάδι τζιαι βάλτε τα στο φούρνο για περίπου 20-30 λεπτά. Στο μεταξύ...σε ένα τηάνι τσιγαρίστε το σκόρτο με το κρεμμύδι, βάλτε το σπανάσιην τζιαι τα μανιτάρκα τζιαι σιγοψήστε τα ώσπου να εν έτοιμα. Βάλτε τη φέττα κομμαθκιασμένην, αλατοπίπερο τζιαι ανακατώστε για 2-3 λεπτά.
Φκάλτε τα βαζάνια που το φούρνο τζιαι λιώστε τα στη μέση ελαφρά με το πηρούνι να γίνουν σαν τη βάρκα του παππού μου του Κωστή. Βάλτε μέσα τη γέμιση σας τζιαι επιστρέψετε τα στο φούρνο για 15 λεπτά. Έτοιμοι, σερβίρεται με ρυζούιν ή πουρκουρούιν...
Φκάλτε τα βαζάνια που το φούρνο τζιαι λιώστε τα στη μέση ελαφρά με το πηρούνι να γίνουν σαν τη βάρκα του παππού μου του Κωστή. Βάλτε μέσα τη γέμιση σας τζιαι επιστρέψετε τα στο φούρνο για 15 λεπτά. Έτοιμοι, σερβίρεται με ρυζούιν ή πουρκουρούιν...
τι ειναι το πουρκουρούιν, κανένα πληγούρι; τι;
ΑπάντησηΔιαγραφήμην αρχίσω και γω τα βαριά μακεδονικά και δεν βρίσκουμε άκρη, την βαβυλωνία μου μέσα!!!!.....χαχαχα
Ωραία φαίνονται τα βαζάνια σου με τη συγκεκριμένη γέμιση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο πορκουρούι ναι είναι το πληγούρι
βλέπω το μήνυμα έφτασε μισό, τι κακό ή διπλά θα φεύγουν τα μηνύματα ή μισα
ΑπάντησηΔιαγραφήπριν ρωτήσω για το πορκουρούι, έγραφα πόσο ωραίες είναι οι μελιτζάνες, και αφού είναι με μανιτάρια και τυρί θα είναι σίγουρα πεντανόστιμες
είχα πελάτισες κοπελίτσες Κύπριες, που σπούδαζαν στη Θεσσαλονίκη, και δε μπορώ να πω, επίτηδες τις έβαζα και μιλούσαν κυπριακα για να δω πόσα καταλαβαίνω, καταλαβαίνω πολλά μπορώ να πω, αν μιλά κανενας παππούς και γρήγορα τότε βαβυλωνία
καληνύχτα