4 Ιουνίου 2009

Ψαρονέφρι με μάνγκο

Ακολουθεί πολύ εύκολη, safe και γρήγορη συνταγή:

Θα χρειαστείτε:
  • Ψαρονέφρι, κομμένο σε φέτες πάχους περίπου 3cm
  • λίγο βούτυρο
  • φρέσκο μάνγκο κομμένο σε χοντρές λωρίδες
  • soy sauce
  • αλατοπίπερο
  • σκορδάκι (προαιρετικά, αλλά πάει του α)
  • λίγο αλεύρι (προαιρετικά)

Θα πράξετε:
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάλτε το βουτυράκι σας να λιώσει και βάλτε μέσα τα φιλετάκια σας να χορέψουν ένα γυρό που τη μια και ένα που την άλλη. Αν θα βάλετε το σκορδάκι (λιωμένο ή ψιλοκομμένο) τώρα είναι η ώρα.



Προσθέστε νερό όσο πριν να τα χώσει και αφήστε τα να βράσουν λίγο, μέχρι να εξατμιστεί το μισό νερό. Προσθέστε κάμποσο soy sauce και το μάνγκο και ανακατεύετε προσεκτικά να μεν λύσει το μάνγκο για κανένα τρίλεπτο.


Αν σας μείνει ζουμί, διαλύστε μέσα λίγο αλεύρι για να πήξει. Αν δε σας μείνει και θέλετε δια καώς τη φάση με το αλεύρι, μπορείτε να προσθέσετε λλλίγο νερό.


Σερβίρεται ιδανικά με ρύζι basmati.

11 σχόλια:

  1. με κόλασες βραδιάτικα, και αγαπώ πολύ το άρωμα του φρούτου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμένα πάλι πως με κόλασες χορτάτη δεν μπορώ να καταλάβω.... μμμμμμμμμμμμμμμμμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νόστιμο μοιάζει .Να πω την αλήθεια δεν έχω φάει ποτέ μάγκο ούτε ωμό ούτε ψημένο μάλλον ήλθε η ώρα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λενη γειά σου


    Είμαι πρήχτης, ξέρω το. Αλλά έθελα να γράψω κάτι για τούντη συνταγή,.. τζιαι να με συχχωρέσεις :-___))))


    εξανάκαμα παρόμοιαν συνταγή με το ψαρονεφρι, εν θαϋλανδέζικη


    Έχω μιάν παραλλαγήν επειδή στεγνώννει εύκολα το κρέας τούτον (έν έχιει μύλλαν τίποτε) αμα το κόψεις κομμάθκια για να ψηθεί, τηγανίζεις το ολόκληρο για 1 λεπτό, μετά τελλειώννεις το για άλλα 5 στο φούρνο. Αφήννεις το να κρυώσειγ ια 15, κόφκεις το τζιαι βάλλεις το στο σώς που έκαμες ξεχωριστά.

    Πρόσθεσε αν θές τζιαι thai fish sauce μαζί με το soy, λίο φρέσκο τζιντζερ τζιαι δύο λεμονόφυλλα.

    Cheers

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γαστεροπλήξ, τότε θα λατρέψεις το πιάτο :)

    Μαμά, χεχεχε άμα είναι λιγούρης ο άλλος.. ;)

    Σταλαματιά μου, άντε δοκίμασε και πες εντυπώσεις!

    Διάσπορε, εν είσαι καθόλου πρήχτης τζαι συγχωρώ σε! :)) Το νερό έβαλα του το για να μεν στεγνώσει, επέτυχε μπορώ να πω. Αλλά μια φάση που δε θα βουρώ να μαειρέψω θα δοκιμάσω και τις πατέντες σου! Λεμονόφυλλα ε..;! Οι προσθήκες σου ακούγονται πολύ ενδιαφέρουσες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα το δοκίμαζα ευχαρίστως μα για να το τολμήσω...λίγο δυστακτική..τα φρούτα τα φοβάμαι στο φαγητό , είμαι λίγο κλασικούρα , η κόρη μου η Ιωάννα που μαγειρεύει υπέροχα όμως κάνει όλο τέτοια, θα της πω να το δει και σίγουρα θα το κάνει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αχτίδα, είναι να μη φτάσουν να σ'αρέσουν τα φρούτα στο φαγητό, μετά δε θα σταματάς να δοκιμάζεις :) (χεχε, μ'άρεσε το "λίγο κλασικούρα")

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κόπιασε απο το blog μου σου έχω ενα βραβείο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλέ το δικό μου το βραβείο δεν θα το πάρεις???:))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Mama
    Αργησα αλλά πήγα να πάρω το βραβείο και σε ευχριστώ αλλά δεν μπόρεσα να το βρω

    ΑπάντησηΔιαγραφή