4 Σεπτεμβρίου 2009

Γλυκό σταφύλι





Γλυκό σταφύλι

Μια και είναι η εποχή του σταφυλιού και μια και είχα αγοράσει σταφίδα αλλά τελικά δεν τη φάγαμε είπα να την φτιάξω γλυκό για να μην πάει χαμένη ,στη καλύτερη περίπτωση θα την έτρωγαν οι κότες της γειτόνισσας ,έτσι προτιμώ να τρώει η γειτόνισσα το γλυκό μου.

Υλικά

2 Κιλά σταφύλι άσπρο σταφίδα

2 κιλά περίπου ζάχαρη ,( αν είναι γλυκά τα σταφύλια βάλτε λιγότερη)
Το χυμό από 2 πορτοκάλια
Βανίλια

Τα εκτελούμε κανονικά (κάνουμε και χιούμορ ,με τέτοια ζέστη τι να κάνω;)
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα σταφύλια
Τα βάζουμε στη κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το χυμό από πορτοκάλι και τη βανίλια.
Τα αφήνουμε λίγο πριν τα βάλουμε στη φωτιά για να βγουν λίγο οι χυμοί από τα σταφύλια και μετά τα βάζουμε σε δυνατή φωτιά, όταν αρχίσουν να βράζουν ,χαμηλώνουμε το μάτι (σαν τις χαμηλοβλεπούσες) και ανακατεύουμε λίγο ,επίσης ,προσέχουμε να μην αφρίσει και τα κάνουμε μαντάρα (άντε μετά να καθαρίζεις τη κουζίνα) .
Δεν το αφήνουμε και καθόμαστε στην τηλεόραση!!! Το παρακολουθούμε(γκεστάπο ένα πράγμα ή όπως θα παρακολουθούσατε τον/την αγάπη σας ).
Όταν δείτε ότι έχει βράσει (θέλει καμιά ώρα ) και σωθεί το ζουμί (δοκιμάστε το κιόλας, κλείνετε το μάτι(όχι όπως θα το κλείνατε στον/στην μορφονιό/ά.
Αστεία αστεία έγινε πολύ ωραίο .Μακάρι να μου κοπεί η όρεξη γιατί δεν με βλέπω καλά ,θα πάρω κιλά και θα φταίει το γλυκό.

5 σχόλια:

  1. Πολύ εύκολη φαίνεται η συνταγή σου, Σταλαματιά...
    Με βάζεις σε πειρασμό τώρα (είναι από τα αγαπημένα μου γλυκά)
    Λες να δοκιμάσω να το φτιάξω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Δημήτρης ετοιμάζεται για τέτοιο γλυκό μόλις πάει στη Κρήτη.Κι εκεί ακόμα ονειρεύεται μαγειρέματα,αν μπορείς να φανταστείς προχθές είχαμε αγοράσει ένα μεγάλο πεπόνι που βγήκε...αγγούρι και το έκανε ο αφιλότιμος γλυκό του κουτακιού και ..μεσημεριανή σαλάτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έπαθα την με τα κκεράζια μου. Όταν δεν έξερα ότι το γλυκό βουρά μες την κουζίνα, έβαλα να βράσουν τζιαι έκατσα στα μπλογκς. Μετά εκαθάριζα το πάτωμε μέχρι τα μεσάνυχτα που εκολλατζιάριζε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος24/9/09, 11:57 π.μ.

    Πολύ ενδιαφέρον, πρώτη φορά ακούω για γλυκό με χυμό πορτοκαλιού θα πρέπει να είναι πολύ ωραίο. Θα δοκιμάσω να το φτιάξω και θα σε ενημερώσω πως πήγε.

    Ολγα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δοκιμάστε μαρμελάδα μήλου με ροδάκινα μαζί και χυμό πορτοκαλιού. Είναι τέλεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή