Θα χρειαστείτε:
μπάμιες
1 κρεμμύδι αρκετά μεγάλο ή 2 μέτρια
11/2-2 τενεκεδάκια ντομάτα σε κύβους ή φρεσκοτριμμένη ντομάτα
λίγο ξύδι κόκκινο
1 ποτήρι κόκκινο ξηρό κρασί
200gr φέτα κομμένη σε μεγάλους κύβους
δυόσμο (μπόλικο)
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Απλά κι εύκολα:
Πλύνετε τις μπάμιες και αφήστε τις σε ένα δίσκο να στεγνώσουν. Καθαρίστε τις κόβοντας το κοτσανάκι από πάνω προσεκτικά ώστε να μη φανούν τα σπόρια τους. Βάλτε τις σε ένα βαθύ δοχείο και ραντίστε τις με το ξύδι. Αφήστε τις για κανένα μισάωρο να "σταθούν" (στο ενδιάμεσο ανακινήστε τις). Το ξύδι θα αποτρέψει τη δημιουργία της βλέννας και θα βοηθήσει να μη λιώσουν οι μπάμιες.
Κόψτε το κρεμμύδι σε όχι πολύ λεπτές λωρίδες ("μεσημβρινούς"). Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα ταψί, σκεπάστε το και ψήστε σε δυνατό φούρνο για καμιά ώρα.
Την επόμενη μέρα είναι ακόμη καλύτερες!!
σίουρα θα το δοκιμάσω!
ΑπάντησηΔιαγραφήarf arf arf ARF!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑ
ΔιαγραφήBlackbeard, δε θα χάσεις :)
ΑπάντησηΔιαγραφήSike, LOL. Θέλεις να σου το κάμω;;
Μπράβο Λένη δεν έχω βάλει ποτέ κρασί και φέτα ,θα το δοκιμάσω.
ΑπάντησηΔιαγραφήλενη έκαμα τες! Πολλά πολλά καλές. Ντάξει, δακάτω οι μπάμιες μας εν αρκετά πιό μεγάλες τζι εθέλαν 2 ώρες οπότε έν έβαλα τη φέτα που την αρχή μήπως κρούσει. Το tip με το ξύδι άλλαξεν μου τον κόσμο μου. Πάντα νευριάζουν με οι μπάμιες αμαν έχουν 'μύξαν'. Έχουν πολλήν δακάτω!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔιάσπορε, έκαμε δουλειά τζαι με τες πιο μεγάλες μπάμιες;; Ναι έχει πολύ κόσμο που δεν τες τρώει λόγω της "μύξας".
ΑπάντησηΔιαγραφή(Θκυό ώρες;;! Ήντα (size) μπάμιες είναι;;!!)
Egw de vrika mpamies sto manaviko, omws evala ola ta ypoloipa kai pali vgike teleio! Psi9ike sfaira!! Bravo Leni!!! :-))
ΑπάντησηΔιαγραφήτι έκανες Petros δηλαδής κρεμμύδι και φέτα στο φούρνο;;
ΑπάντησηΔιαγραφή