16 Νοεμβρίου 2009

Σαρδέλα μεθυσμένη

Αυτό τον καιρό το καλάθι του ψαρά έχει ωραία σαρδέλα φρέσκια. Εκμεταλλευτείτε το λοιπόν και ετοιμαστείτε για δακτυλογλυψίματα :) 


Θα χρειαστείτε: 
φρέσκια σαρδέλα καθαρισμένη
ούζο
λεμόνι
σκόρδο (σκελίδες κομμένες σε τέταρτα)
αλάτι
λίγο ελαιόλαδο 
μαϊντανός φρέσκος

Αφήστε τη σαρδέλα να μαριναριστεί στο λεμόνι, το ούζο και το σκόρδο για τουλάχιστο μισή ώρα.
(για μισό κιλό σαρδέλα χρησιμοποίησα περίπου μισό ποτήρι ούζο, χυμό ενός ζουμερού λεμονιού και 2 σκελίδες σκόρδο) 



Αλατίστε, προσθέστε το λαδάκι και ψήστε στο φούρνο. Πέντε λεπτά πριν να τελειώσουν οι σαρδέλες, προσθέστε τον κομμένο μαϊντανό.




Σόρυ guys, αυτό είναι ότι πρόλαβα να βγάλω απ'τις σαρδέλες, πριν τις καταβροχθίσουμε :)

3 σχόλια:

  1. Kορού μα λάδιν ένε βαλες; Με ούζο δεν τις έφτιαξα ποτέ,αλλά λλίο λαδούι βάλλω.Και η ρήγανι τους πάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σταλαματιά μου εν καλά που λαλείς, πρέπει να έσταξα τζαι λλίγο λάδι μέσα! χεχε

    Άκου άλλη μια συνταγή. Ο μπαμπάς μου τις τυλίγει σε αμπελόφυλλο και τις ψήνει στο φούρνο. Προσθέτω λαδολέμονο με σκόρδο και βασιλικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή