24 Απριλίου 2010

Κοτόπουλο γεμιστό α λα Εόλικα

Θα χρειαστείς (για δύο άτομα):
2 στήθη κοτόπουλο
3-4 φέτες χαλλούμι
2 φέτες μπέικον
φρέσκο βασιλικό
κρασί άσπρο (μιαν ολόκληρη μπουκάλα τζιαι όσο μείνει πίνεις το μετά)
οδοντογλυφίδες
αλάτι, πιπέρι
λλιόν ελαιόλαδο

Ανοίγεις τα στήθη στη μέση, έτσι
και τα αλατοπιπερώνεις.
Μετά τηγανίζεις το χαλλούμι με το μπέικο στο ίδιο τηγάνι, έτσι

σαν να κάνεις ίνγκλις πρέκφαστ δηλαδή, αλλά μεν το φάεις ακόμα.

Μετά βάλλεις μια φέτα πέικο, 2 φέττες χαλλούμι (όσο χωρεί τελοσπαντων για να μεν σπουρτίσει) τζιαι το βασιλικό σου μέσα σε κάθε στήθος τζιαι κλείεις τα με οδοντογλυφίδες. Αν έσιεις σπάο πάλαι κάμνει αλλά πρόσεχε να μεν είναι λερωμένος.
Σύρνεις λλίο ελαιόλαδο μέσα στο τηγάνι τζιαι βάλλεις τα γεμιστά στήθη να τσιγαριστούν, να γίνουν δηλαδή λλίο καφέ. Χαμήλωσε τη φωθκιά σου γιατί πρέπει να ψηθούν αργά για να ψηθούν πουμέσα τζιαι να μεν καούν που έξω. Εννά μοιάζουν κάπως έτσι

Όταν καφετίσουν αρκετά, δηλαδή γίνουν κάπως έτσι
σύρνεις που πάνω 1-2 ποτήρια άσπρο κρασί τζιαι αφήνεις τα να ψηθούν λλίο μέσα στο κρασί. Κανά δεκάλεπτο, μεν φανταστείς. Εν τω μεταξύ, έσιεις ήδη ανάψει το φούρνο στους 220 για να είναι ζεστός ζεστός και, όταν θα έχουν ψηθεί λίγο μέσα στο κρασούδιν τους, βάζεις τα στήθη ΜΑΖΙ με το κρασί σε ένα ταψί, σιεπάζεις τα με ασημόχαρτο τζιαι αφήνεις τα να ψηθούν. Κανένα τέταρτο πάλαι. Μετά φκάλλεις το ασημόχαρτο τζιαι αφήνεις τα ακόμα κανένα 5-10λεπτο να ψηχούν καλά.
Φκάλλεις τα που το φούρνο τζιαι, αν θέλεις, μπορείς να κάμεις σάλτσα. Βάλε το κρασί μέσα στο οποίο εψηθήκαν σε ένα τηγανούι/κατσαρολούι. Μέσα σε ένα φλυτζανούι του καφέ με νερό διάλυσε μία κουταλιά του γλυκού αλεύρι. Βάλε το αλεύρι στο κρασί τζιαι ανακάτωννε συνέχεια. Θέλει 1-2 λεπτά να δέσει τζιαι μετά βάλλεις το πάνω που το κοτόπουλο τζιαι το ρύζι ή πατάτες, ό,τι έκαμες για συνοδευτικό τελοσπάντων. Αν δεν κάμεις τούτο το κόρπο με το αλεύρι, η σάλτσα σου θα κόψει τζιαι τι εντύπωση θα δώκεις του κόσμου. Επεινούσα υπερβολικά για να φκάλω φωτογραφία τη σάλτσα, αλλά έφκαλα μια φωτογραφία το τελειωμένο πιάτο:

Το ίδιο κόλπο με κρέας γεμιστό γίνεται τζιαι με ψαρονέφρι (δηλαδή φιλέτο χοιρινό) τζιαι με άλλες γεμίσεις: τυρί, τυρί-χαμ, τυρι-σπανάχι, μοτσαρέλα-λιαστή ντομάτα-βασιλικός, πολλοί συνδυασμοί!!!
Χάτε καλήν όρεξη!

1 σχόλιο: