18 Αυγούστου 2010

Πες το μου

Έπεσε πείνα απόψε στην πόλη, και φτώχια.
Το ψυγείο άδειο γιατί είμαι μόνη στο σπίτι και όλη μέρα λείπω. Ήταν και Τετάρτη σήμερα αλλά μέχρι να το πάρω είδηση όλα κλειστά.
Τι θα φάω λοιπόν;
Μακαρόνια. Με τι; Χαλλούμι. Σκέτο; Βαριέμαι. Δεν έχω και τίποτα σε ντομάτα φρέσκια να φτιάξω σαλτσούλα σπιτική με τίποτα φέτα, χαλλούμι, ότι έχω..
Α, βασιλικό όμως, έχω!
Πες το....
Πέστο!
Θα φτιάξω πέστο!

Πέστο κυπριακό!

1 φλυτζάνι φύλλα βασιλικού
1/4 φλυτζανιού πινόλια
1/4 φλυτζανιού χαλλούμι τριμμένο
1/6 φύτζανιού ελαιόλαδο
1-2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι, πιπέρι (φρεσκοαλεσμένο φυσικά!)

Σκάβω το μπλεντεράκι που αγόρασε η μαμά μου και της φώναζα (πόσα πράγματα πια σ'αυτό το σπίτι!!!) και ξεκινώ!

Ρίχνω στο μπλέντερ τα φύλλα του βασιλικού και τα πινόλια. Αλέθω.
Βάζω λίγο από το λάδι, το σκόρδο, το χαλλούμι. Αλέθω καλά καλά.
Βάζω όλο το λάδι, αλάτι και πιπέρι. Αλέθω τέλεια.
Βάζω όσο θέλω πάνω στα μακαρονάκια μου και το υπόλοιπο σε ένα βαζάκι για την επόμενη φορά.
Εννοείται πως η επόμενη φορά θα έρθει σύντομα. Μυρίζει τέλεια, δε φταίω!!!

***Βάλτε αντί σε μακαρόνια σε μια κομμένη μπαγκετούλα για ορεκτικό με λίγη ντοματούλα.
***Βάλτε αντί σε μακαρόνια σε μια πατάτα τζάκετ.

3 σχόλια:

  1. pesto m'ena filiii:-)
    mmmmm, akouetai teleion.

    arage leitourgei tziai me thkiosmi gia to i-love-cyprus-effect??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χθες μου έλεγε μια συνάδελφος ότι έφαγε πέστο σε κάποιο σπίτι και της άρεσε .Η πινόλια τι είναι; Αν είναι να φτιάξω ,να ξέρω κιόλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα πινόλια είναι το κουκουνάρι σταλαματιά μου!

    Να το δοκιμάσουμε τζαι με το θκυόσμυ λαλείς ρε; Έχω τζαι ποτζίνον στο μπαλκόνι μου αλλά εν λίο καχεκτικός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή