31 Ιουλίου 2010

Κοτόπουλο με κουμανταρία και σύκα

Θα χρειαστείτε: 
  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια 
  • 2 ποτήρια κουμανταρία 
  • 4 κρεμμύδια κομμένα σε λωρίδες 
  • 4 σκελίδες σκόρδο 
  • μισό κιλό πατατούλες φρέσκιες 
  • 12 σύκα φρέσκα ή παστά τα οποία μουσκεύετε σε λίγο ζεστό νερό 
  • ελαιδόλαδο
  • 5 φύλλα δάφνης
  • 2 κουταλιές κόλιανδρο αλεσμένο (ή κοπανισμένο) 
  • 1 κουταλάκι κύμινο (αρτυσιά) 
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • μαύρο αλεσμένο πιπέρι 
  • αλάτι 

Εκτέλεση: 
Τηγανίζετε το κοτόπουλο σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς πολύ πολύ λάδι, μέχρι να ροδίσει. Το βάζετε σε βαθιά κατσαρόλα με χοντρό πάτο. Συμπληρώνετε λίγο λάδι και τηγανίζετε τις πατατούλες, μέχρι να ξεκινήσουν να ψήνονται. Τότε ρίχνετε μέσα και τα κρεμμύδια και το σκόρδο και ανακατεύετε για λίγο. Τα ρίχνετε κι αυτά στην κατσαρόλα, προσθέτοντας την κουμανταρία, τη δάφνη, τον κόλιανδρο, το κύμινο, την κανέλα, το αλάτι και το πιπέρι, καθώς και νερό μέχρι να καλυφθεί το φαγητό. Ψήνετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και να εξαντληθούν σχεδόν τα υγρά (δεν αναφέρω χρόνο ψησίματος γιατί η σπιτική κότα της μάνας μου δεν έλεγε να ψηθεί με καμιά δύναμη σε αυτό τον πλανήτη). Όταν υπολογίσετε ότι έμεινε κανά 10λεπτο ψησίματος, προσθέτουμε και τα σύκα ολόκληρα ή σε μισά.

5 σχόλια:

  1. W, ti vlepw, 4 kounnia skorto?:-D
    my kind of thing:-D

    fenetai wraia, mporw na th fantastw! alla fenete mou llion xeimerinh... alla ta syka?

    H saltsoua leei "vouttin me pswmouin fresko"
    :-D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ene ξανάφαα έτσι πράμα με τα σύκα ,αλλά φαντάζομαι πως η σάλτσα θα γίνετε πεντανόστιμη μιαμ,μιαμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Postbabylon, τζαι εμένα, αλλά η συνταγή ελάλεν για φρέσκα σύκα. Εν μια χαρά, χωρίς τα σύκα κάμνει τζαι χειμώνα. Εν παντός καιρού :D

    Σταλαματιά μου, ούτε εγώ, αλλά είχα μιαν κοπήν σύκα τζαι ήταν να μου λύσουν χεχε
    Η σαλτσούα ειδικά άμα καταστηθεί εν μέεελι :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. έννα μοντιφάρω και να δοκιμάσω κάποια στιγμή! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή