31 Αυγούστου 2010

Φατζιή μουτζιέντρα με καρότα

Όπως σας υποσχέθηκα, φέρνω σας μιαν παραλλαγήν της φατζιής μουτζιέντρας που λατρεύουν τα κοπελλούθκια μου.

Πιάννες έναν ποτήρι φατζιήν τζιαι έναν μισόν ποτήριν ρίζι. Βράζεις πρώτα την φατζιήν σε 4 ποτήρκα νερόν για 10 λεπτά τζιαι μετά βάλλεις τζιαι το ρύζιν για αλλό έναν τέταρτον περίπου. Σταματάς το βράσιμον άμαν η φατζιή δεν εν κουτσιουριστή. Αν εν λλίον το νερόν, όι να α αφήκεις να κολλήσουν. Αν είσαι φαν της μάτζιης, βάλλεις μέσα έναν κιβούιν.

Ενώ ψήννεται η φατζιή με το ρίζιν, καθαρίζεις καμιάν δεκαρκάν καρρόττα τζιαι τρίφεις τα σε χοντρόν τρίφτην τζιαι κρατείς τα έτοιμα για χρήσην.

Μόλις κοντέψει να δηθεί η φατζιή, σε άλλην μαείρισσαν βάλλεις έναν κρόμμυον κατακομμένον κατάλληλα για τηάνισην σε λλίον ελαιόλαδον τζιαι αφήνεις το να ροδίσει. Για τζιείνους που τους αρέσκει ο σκόρτος βάλλουν την επιθυμιτήν ποσότηταν κομμένον ψιλό ψιλό μαζίν με το κρομμύδιν. Μόλις αρκέυκει να ροδίζει το κρομμύιν, βάλλεις μέσα τα καρρόττα τα τριμμένα. Βάλλεις τζιαι άλας τζιαι άλλα μπαχαρικά που πιθανόν να σου αρέσκουν (από τίποτα μέχρι κκάριν). Ψήννεις τα καρρόττα για κανέναν δεκάλεπτον. (όι πολλά να λύσουν). Μετά προσθέτεις τζιαι τες φατζιές που εκράτησες τζιαι ψήννεις τα ούλλα σε χαμηλήν φωθκιάν.

Τα καρρόττα διούν μιαν ευχάριστην γλύκαν στην γεύσην της φατζιής που από μόνη της εν λλίον "αυστηρή"

1 σχόλιο:

  1. Εγώ βάλλω τζαι τομάτα μέσα εχτός που καρότο κλπ. Πολλά γλυτζίν πράμαν.
    Τζαι κάμνω τα τζαι με νάκκον διαφορετική σειρά για να ευκολύνουμαι με τες κασαρόλλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή