14 Νοεμβρίου 2010

Μύδια αλα Πασκουάλε

Ντήαρ ανάγνωστερ δακάτω εν ο τζιαιρός που εχουμε μυδια. Ο τζιαιρός τους εν οι μήνες που τελιωνουν σε „R“,  Sepetember, October, November κλπ.απλά για τον λόγον οτι εν κρυάδα τζιαι εν χαλούν στην μεταφορα, αφου συνήθως εν εκτροφής τζιαι υπάρχουν ολόχρονα.
Θα σου παρουσιάσω την συνταγή του Πασκουάλε του λεβέντη του μουστρακαλλή.

Θέλεις για 4 άτομα:
2 κιλα μυδια ζωντανά
8 τομάτες πολλά κοτσινες η 2 κουθκια ντοματίνια σε χυμο, η μισές μισες φρέσκες τζιαι κουτι, όπως έκαμα εγώ
3 κουταλιες λάδι καλό
2 κρεμυδια
3 κουνιά σκόρτον
2 πιπερουθκια αψά ξερά, πεπεροντσίνο ή τσιλι
αλάτι πιπέρι ζάχαρη
½ ποτήρι κράσι άσπρο ξηρό
½ φλ. Μαιντάνο ψιλοκομμένο

Ξακινάς με τη σλτσα:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλλα με στουππωμα τσιγαρίζειςστο λάδι το σκόρτο τζιαι το κρεμμυδι ψιλοκομμένα, τζιαι μόλις γίνουν λλίον διάφανα βάλεις τες ντομάτες λιωμένες. Βάλλεις μια πρέζα ζάχαρη, το πεπεροντσίνο, αλάτι τζιαι πιπέρι τζιαι αφήνεις την σάτσα να καταστηθεί.


Τωρα θα ετοιμάσεις τα μυδια, πλυννησκεις τα σε μπόλικο κρυό νερο καλά τζιαι φκάλλεις τους τα γένια τους, τουτες τες τριχούες που θωρεις πιο κάτω. Πιάννεις την άκρη που τες τριχούες τζιαι τραβάς προσεκτικά για να φκουν.


Τα μυδια που εν ανοιχτα ή σπασμένα πετάσσεις τα, γιατι σημαίνει εκόρτωσαν νουρον τζιαι μπορει να προκαλέσουν δηλητηρίασην. Αμαν τα εκαθάρισες ουλλα βάλεις τα σε τρυπητόν να φύει το νερόν τους.

Μόλις η ντομάτα εκαταστήθηκεν, τζιαι η γευση αρέσκει σου, βάλλεις τα μυδια μέσα ραντίζεις με το κρασί τζιαι κλύεις την κατσαρόλλα, που βράζει σε πολλά δυνατή φωθκια.

Αφήνεις την κλειστή ωσπου να ανοίξουν ουλλα τα μύδια. 

Φκάλλεις τα σε μιαν βαθκιά πιατέλλα τζιαι πασπαλίζεις ψιλοκομμένο μαιντανό πουπάνω.


Σερβίρεις με ψωμί φρέσκο.

Αν μείνουν μυδια τζιαι σάλτσα, βάλτα στο ψυγειο τζιαι την άλλη μέρα κάμε σπαγγέτι τζιαι σμίξε τα με ότι έμεινε, εν μέλι!

4 σχόλια:

  1. Τέλειον, εννα το δοκιμάσω, ειδικά με το σπαγέττι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά, δέχουμαι. Θα σε αφήκω να μου μαειρέψεις :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Α παναάαα!!! Είσαι μεγάλη μαφία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εκάμαμεν τα. Εφάμεν τα, ήταν μέλιν, τέλεια συνταγή. Εννά το επαναμπλογκλαρω τζιαι στα Αγγλικά πέρκι τους μορφώσουμεν λλίον τζιαι δακάτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή